Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası Fransa Ayağında Magny‑Cours'ta İkinci Oldu
Yarış özeti
Milli motosikletçi Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'da düzenlenen 9. ayağının son yarışını ikinci sırada tamamladı. Magny‑Cours pistinde gerçekleştirilen hafta sonunun ana mücadelesi, 4,4 kilometre uzunluğundaki parkurda 19 tur üzerinden koşuldu ve Öncü damalı bayrağı ikinci olarak geçti.
Yamaha BLU CRU Evan Bros takımı adına yarışan Öncü, Fransa'da düzenlenen ilk yarışta da ikinci olmuştu; hafta sonunu ardı ardına gelen ikinciliklerle tamamladı.
Sıralama ve rakipler
Fransa'daki ikinci ana yarışı Pata Yamaha Ten Kate Racing takımından İtalyan sürücü Stefano Manzi kazandı. PTR Triumph ekibinden İngiliz Tom Booth‑Amos podyumun üçüncü basamağında yer aldı.
Puan durumu
Pilotlar genel klasmanında Stefano Manzi 344 puan ile lider konumda bulunuyor. Milli motosikletçi Can Öncü 275 puan ile ikinci sırada yer alırken, Tom Booth‑Amos 214 puan ile üçüncü durumda. Manzi ile Öncü arasındaki fark 69 puan olarak öne çıkıyor.
Bir sonraki etap
Dünya Supersport Şampiyonası'nın sezonun 10. ayağı, 26-28 Eylül tarihlerinde İspanya'nın Alcaniz kentinde, MotorLand Aragon Pisti'nde koşulacak.