Can kaybına yol açan patlamanın kasıtlı olduğu ortaya çıktı

İstanbul Bahçelievler'de 28 Eylül'de meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı patlamanın, ocağa bağlı doğal gaz hortumunun kasıtlı olarak kesilmesi sonucu gerçekleştiği tespit edildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 22:10
Güncelleme Tarihi: 05.10.2023 22:10

Can kaybına yol açan patlamanın kasıtlı olduğu ortaya çıktı

İstanbul Bahçelievler'de 28 Eylül'de meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Patlamanın, ocağa bağlı doğal gaz bağlantı hortumunun kasıtlı olarak kesilmesi sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Itfaiye ekiplerinin hazırladığı rapora göre; patlamada yaşamını yitiren 3 kişinin bulunduğu dairede yapılan incelemede, elektrik şalterinin açık olduğu tespit edildi. Bina ve doğalgaz tesisatı üzerinde yapılan araştırmadaysa herhangi bir risk teşkil edecek olumsuzluğa rastlanmadı.

CAN ALAN PATLAMA KASITLI ÇIKTI

bahcelievler patlama

Daire girişine göre sağ tarafta bulunan mutfak dahilindeki doğal gaz vanasının açık pozisyonda, bu vanaya bağlı fleksi hortumunun kopuk olduğu anlaşıldı. Patlamanın etkisiyle sokağa düşen ocak üzerinde yapılan incelemede ise ocak beklerinden iki tanesinin açık olduğu ve ocağa bağlı fleksi hortumunun üzerinde kesici alete bağlı kesiler olduğu tespit edildi..

Rapora göre; doğalgaz bağlantı hortumunun kasıtlı olarak kesilmesi sonucu, yangın başlangıcı meydana geldi. Patlamanın etkisi ile yangının 9 numaralı daireye sıçradığı kanaatine varıldı. Olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Yazar
EDİTÖR

gulcinceylan