Çamlıkule'de evin önünde rastgele ateş açan saldırgan Torbalı'da yakalandı

Buca'nın Çamlıkule mahallesinde evin önünde pompalı tüfekle ateş açıp kaçan F.K., İzmir polisinin takibiyle Torbalı'da yakalandı; soruşturma sürüyor.

Yayın Tarihi: 03.09.2026 17:43
Güncelleme Tarihi: 03.09.2026 17:47

Çamlıkule'de evin önünde rastgele ateş açan saldırgan Torbalı'da yakalandı

Olayın gelişimi:

İzmir'in Buca ilçesi Çamlıkule Mahallesi'nde 31 Ağustos günü yaşanan olayda, daha önceden aralarında tartışma bulunan F.K. evin önüne gelerek elindeki pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açtı. Bölgedeki görgü tanıkları, şüphelinin sokakta bekleyip 'Çık dışarı, sana sıkacağım' şeklinde bağırarak tehditler savurduğunu aktardı.

Ateşlenen saçmaların bir apartmanın kapısına ve sokakta park halindeki birçok araca isabet ettiği, bu nedenle maddi hasar oluştuğu belirtildi. Olay anı, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi; kayıtlar panik anlarını içeriyor.

polis müdahalesi ve yakalama:

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbarlar ve görüntü incelemeleri sonucu şüphelinin kimliğini tespit etti ve takibe başladı. Polisler, saldırganın Torbalı ilçesinde olduğunu belirleyerek düzenledikleri operasyonla F.K.'yi bulunduğu adreste kıskıvrak yakaladı.

Yakalama sırasında herhangi bir can kaybı bildirilmezken, olayın çevrede yarattığı korku ve maddi zarar dikkat çekti. Görgü tanıklarının görüntü ve ifadeleri soruşturma dosyasına eklendi.

gözaltı ve soruşturma:

Gözaltına alınan F.K.nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, şahsın psikolojik sorunları olduğu yönünde iddiaların bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı; polis ekipleri delil toplama ve ifade alımlarını sürdürüyor.

Kamu güvenliğini tehlikeye atan bu tür olayların soruşturulmasının devam ettiği, adli süreç ilerledikçe yetkililerin ek açıklama yapabileceği bildirildi.

SALDIRGAN, İZMİR POLİSİNİN BAŞARILI TAKİBİ SONUCU TORBALI İLÇESİNDE YAKALANDI. (ARŞİV)

SALDIRGAN, İZMİR POLİSİNİN BAŞARILI TAKİBİ SONUCU TORBALI İLÇESİNDE YAKALANDI. (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.