Çameli'nin gastronomi mirası ulusal ekranda

Teoman Ege ile Lezzetin İzinde programı, Çameli'nin yöresel lezzetleri ve sürdürülebilir gıda vurgusunu TGRT Haber'de 8 Kasım Pazar 11.15'te tanıtacak.

Yayın Tarihi: 18.10.2026 10:55
Güncelleme Tarihi: 18.10.2026 10:55

Çameli'nin gastronomi mirası ulusal ekranda

Çameli'nin lezzetleri ekrana taşınıyor

Denizli'nin Çameli ilçesi, yerel gastronomi ve kültürel değerlerini ulusal ekranlara taşıyacak bir tanıtıma hazırlanıyor. Teoman Ege ile Lezzetin İzinde programı, ilçenin özgün mutfak örneklerini, üretim süreçlerini ve toplumsal katkılarını izleyiciyle buluşturacak.

Program, hem tat hem de üretim değerlerini vurgulayarak Çameli'nin adının daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor. Yayında ilçeyi temsilen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile bir söyleşi yer alacak; üretici birlikleri, kadın kooperatifleri ve yöresel ustalar ekranda tanıtılacak.

Programda öne çıkanlar:

Yayın kapsamında yer alan başlıklar arasında Leğen Böreği Yarışması, Elmalı Kadın Kooperatifi faaliyetleri ve ilçenin simge ürünlerinden Çameli alabalığı bulunuyor. Çameli Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Maden alabalık üretimi ile bölge ekonomisine sağlanan katkılara dair bilgiler paylaştı. Program, yerel üretimin süreçlerini ve emekçilerin rolünü ekrana taşıyarak izleyiciye hem tat hem de üretim hikâyesi sunacak.

sürdürülebilirlik ve tanıtım hedefleri:

Yayın, bölgesel tanıtımın ötesinde sürdürülebilirlik ilkelerine de vurgu yapıyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yerel ve sürdürülebilir gıdaya erişim, kültürel mirasın korunması ve coğrafi işaretli ürünlerin teşvik edilmesi gibi hedeflere katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu yaklaşım, hem üreticilerin gelirini desteklemeyi hem de gelecek kuşaklara aktarılacak değerleri görünür kılmayı hedefliyor.

Programın sunucusu, yapımcısı ve yönetmeni Teoman Ege başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Jüri üyelerimiz Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, Belediye Meclis Üyemiz Sevtap Akkan, Araştırmacı Gazeteci Bülent Öztürk ve Çameli Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Maden’e; Üç Telli Bağlama Ustası Muhammet Koç’a, Masıt Kırığı Oyun Ekibi’nden Zeki Akyol ve Eser Erten’e, yarışmacılarımız Fatma Kaplan ve Fatma Sönmez’e ve Çameli Elmalı Kadın Kooperatifi Başkanı Firdevs Eriş’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Çameli’nin eşsiz lezzetlerini, kültürünü ve üretim değerlerini ekranlara taşıyan ’Teoman Ege ile Lezzetin İzinde’ programı, 8 Kasım Pazar günü saat 11.15’te TGRT Haber kanalında yayınlanacak. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel programı izlemeye davet ediyoruz.

İzleyiciler programa katılan ustaların tarifleri, üreticilerin hikâyeleri ve ilçenin kültürel dokusunu ekranda görme fırsatı bulacak. Yerel lezzetlerin tanıtılması, bölgenin turizm ve ekonomik hareketliliğine de olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

DENİZLİ’NİN ÇAMELİ İLÇESİNİN YÖRESEL LEZZETLERİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ, "TEOMAN EGE İLE LEZZETİN...

DENİZLİ’NİN ÇAMELİ İLÇESİNİN YÖRESEL LEZZETLERİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ, "TEOMAN EGE İLE LEZZETİN İZİNDE" PROGRAMIYLA TGRT HABER EKRANLARINDA TANITILACAK.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.