Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çalışana enflasyon zammı! Maaşlara 3 kat zam+ 1,5 aylık fark ödemesi doğdu

2024 ylı zam açıklamaları bitmek bilmiyor. Asgari ücret zammının taban zam olarak ilan edildiği şu günlerde en düşük zam yüzde 50 olarak seyrederken, özellikle de belediyeler çalışanı için katbekat fazla zam kabulünü sunabiliyor.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 08:46
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 08:46

Çalışana enflasyon zammı! Maaşlara 3 kat zam+ 1,5 aylık fark ödemesi doğdu

2024 ylı zam açıklamaları bitmek bilmiyor. Asgari ücret zammının taban zam olarak ilan edildiği şu günlerde en düşük zam yüzde 50 olarak seyrederken, özellikle de belediyeler çalışanı için katbekat fazla zam kabulünü sunabiliyor. Belediyelerde durum 2024 senesi ilk yarısında biraz fazla seyrediyor. Belediye başkanları enflasyon oranının kat be kat üzerinde zam kararı vererek personelini enflasyon karşısında ezdirmeyip, alım gücünü kat be kat arttırıyor. Bu kapsamda belediyenin bağlı bulunduğu sendikalar ile düzenlenen toplu iş görüşmeleri neticesi gün gün açıklanıyor. Kimi zaman yüzlerce işçiyi ilgilendiren belediye zamları zaman zaman da on binlerce kişiyi ayağa kaldırabiliyor. Zamlar belediye ya da başkanın resmi sosyal medya hesabından paylaşılıyor. Zamlarla alakalı gelişmeler gün gün paylaşılıyor. 

SENDİKA İLE MAAŞ PAZARLIĞI BAŞLADI

Maaş zammına istinaden belediye tarafından sağlanan artı desteklere de belirlenen oranlarda zam yapılması planlanırken seçim sebesi olması sebebiyle de yeni destekler söz konusu olabiliyor. Son olarak kallavi bir artış yaşayan belediye işçisi Manavgat Belediyesi çalışanları olarak açıklanırken, geçtiğimiz gün DİSK-İŞ ile Manavgat Belediyesi yetkilileri arasında düzenlenen 3 Yıllık Toplu İş Sözleşmesi'nde imzalar atılmış bulunuyor. Çalışanın maaşının neredeyse 3 katı arttığı Baladiye zam oranı yüzde 140 olarak açıklandı. 

TL

MANAVGAT BELEDİYESİ ZAMMI

Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen ve sendika yöneticilerinin bir araya geldiği zam protokolü görüşmlerinde varılan sonuç 101 kadrolu işçiyi ilgilendiriyor. 15.01.2024 tarihinden itibaren 3 yıllık geçerlilik sağlayacak şekilde anlaşmaya varılırken, 15 Ocak ile imzaların atıldığı tarih arasındaki zam farkının da kısa süre içerisinde hesaplara aktarıldığı belirtilmiş bulunuyor. Ülke koşullarının olumsuzluğundan çalışanlarını koruduklarını söyleyen DİSK yetkilileri  yüzde 140 zamma eş olarak sosyal yardımlara da destek geldiği belirtilmiş bulunuyor. 

3 dönemdir başkanlık yaptığını açıklayan Şükrü Sözen, Manavgat personeline yapılan zammın enflasyonun kat kat üzerinde olduğunu belirtilerek, personelin hayat pahalılığı karşısında ezdirilmediğini açıkladı. Ülke genelinde gün gün zamlarla alakalı düzenlenen toplu iş görüşmeleri yapılmaya devam ediyor. Belediye çalışanlarını yakından ilgilendiren zam kararlara belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından açıklanırken, Manavgat Belediyesi zammının rekor zam anlaşmaları içerisinde olduğu tahmin ediliyor.