Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çalışan emeklilerin yüzü gülecek! Yılbaşına yetişiyor

Bütçe görüşmeleri tamamlanan TBMM, çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmasını sağlayacak kanun teklifini görüşmeye devam ediyor. Teklifin yılbaşından önce yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödemenin yapılması hedefleniyor. Ekonomiye ilişkin diğer düzenlemeler de teklif kapsamında ele alınıyor.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 10:34
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 10:34

Çalışan emeklilerin yüzü gülecek! Yılbaşına yetişiyor

TBMM Genel Kurulu, 2024 yılı bütçe görüşmelerini tamamladıktan sonra çalışmalarına ara vermedi. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmasını sağlayacak kanun teklifinin görüşmelerine devam ediyor.

AA muhabirinin AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Genel Kurul, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin görüşmelerini 25 Aralık’ta tamamladı.

Genel Kurul, bütçe görüşmelerinin ardından ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni ele almaya başladı.

Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini görüşüyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA ÖDEME

Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödeme yapılmasına yönelik düzenlemeyi de içeriyor.

Buna göre, çalışan emeklilerin gelir vergisi matrahlarından 5 bin lira indirim yapılacak. Bu indirim, çalışan emeklilerin vergi dilimlerinin düşmesini ve daha az vergi ödemesini sağlayacak.

Teklifin yılbaşından önce yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödemenin yapılması hedefleniyor. Böylece, çalışan emeklilerin yeni yıla daha mutlu girmesi sağlanacak.

EKONOMİYE CAN SUYU

Teklif, ekonomiye can suyu olacak diğer düzenlemeleri de kapsıyor. Bunlar arasında, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, normalleşme desteği, ücretsiz izin desteği, kira yardımı, esnaf destekleri, vergi indirimleri, faizsiz kredi imkanları, asgari ücret desteği, istihdam teşvikleri, yatırım teşvikleri, ihracat destekleri, tarım destekleri, turizm destekleri, eğitim destekleri, sağlık destekleri, sosyal yardımlar ve diğer destekler yer alıyor.

TBMM Genel Kurulu, bu teklifin yasalaşmasının ardından çalışmalarına ara verecek. Genel Kurul, yeni yasama yılında da ekonomiye ve vatandaşa yönelik düzenlemeleri gündemine alacak.