Çağlayan'daki 40 yıllık köprüde beton dökülmesi ve açığa çıkan demirler endişe yarattı

Trabzon Çağlayan'daki yaklaşık 40 yıllık köprüde beton dökülmeleri ve açığa çıkan donatı demirleri sürücü ve yayaları tedirgin ediyor; mahalle onarım istiyor.

Yayın Tarihi: 12.07.2026 09:16
Güncelleme Tarihi: 12.07.2026 09:27

Çağlayan'daki 40 yıllık köprüde beton dökülmesi ve açığa çıkan demirler endişe yarattı

Değirmendere üzerindeki köprü yıpranmış görünümüyle dikkat çekiyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde, yaklaşık 40 yıl önce inşa edildiği belirtilen Değirmendere üzerindeki köprü, hem sürücüler hem de yayalar için güvenlik endişesi oluşturuyor. Yapının yüzeyindeki beton dökülmeleri nedeniyle donatı demirleri açığa çıktı.

Köprüde yaya yolu bulunmuyor; bu nedenle vatandaşlar yaya olarak aynı güzergâhı araçlarla paylaşmak zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri, ağır tonajlı araçların da kullandığı köprünün zaman zaman sallandığını, iki tırın yan yana geçemediğini ve ulaşımın kesintiye uğradığını belirtiyor.

Mahalle sakinlerinin talepleri ve şikayetleri

Osman Bedir, köprüden günlük geçişlerin yoğun olduğunu belirterek, 'Ortahisar’a bağlı Çağlayan mahallesine bağlı bu köprünün 1985’li yıllarda yapıldığını biliyoruz. Bu köprüden ağır vasıtalar geçiyor. Gün içerisinde en az 500 tane araç geçiyor. Köprüde ayrıca yaya geçidi de bulunmuyor. Araçlar geçeceği zaman yayalar sıkışıyor' dedi.

Bedir ayrıca geçmişte derenin taştığını hatırlatarak yetkililere başvurduğunu söyledi: 'CİMER’e şikayette bulundum. DSİ’ye yönlendirdiler orası da "Benim ilgi alanımda değil" diyor. Büyükşehir Belediyesi de "benim ilgi alanımda değil" diyor.'

Yakup Ergenç ise yaya olarak köprüden geçerken korktuklarını ifade etti: 'Yetkililerden köprünün ivedi olarak yapılmasını istiyoruz. Bu köprüden okula giden çocuklarımız da var. Köprünün yıkılma ihtimali var. Artık eskidiği için demirler gözüküyor. Araç geçince sallanıyor. İki tır yan yana geçemiyor.' Ergenç, ağır tonajlı araçların ve kantardan kaçan araçların köprüyü kullandığını da vurguladı.

Mahalle sakinleri, olası bir facianın önlenmesi için yapının ivedi şekilde incelenmesini ve gerekli görülürse güçlendirme ya da yenileme çalışmalarının yapılmasını talep ediyor.

TRABZON'UN ORTAHİSAR İLÇESİNE BAĞLI ÇAĞLAYAN MAHALLESİ'NDE YAKLAŞIK 40 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİĞİ...

TRABZON'UN ORTAHİSAR İLÇESİNE BAĞLI ÇAĞLAYAN MAHALLESİ'NDE YAKLAŞIK 40 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİĞİ BELİRTİLEN KÖPRÜ, HEM SÜRÜCÜLER HEM DE YAYALAR İÇİN ENDİŞE KAYNAĞI OLDU. AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN DA KULLANDIĞI KÖPRÜDE BETON DÖKÜLMELERİ NEDENİYLE DONATI DEMİRLERİ ORTAYA ÇIKARKEN, ARAÇ GEÇİŞLERİNDE SALLANAN KÖPRÜ VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR.

TRABZON'UN ORTAHİSAR İLÇESİNE BAĞLI ÇAĞLAYAN MAHALLESİ'NDE YAKLAŞIK 40 YIL ÖNCE İNŞA EDİLDİĞİ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.