Büyükşehirden Argıncık’a 25 milyon TL’lik ulaşım yatırımı

Kayseri Büyükşehir, Argıncık 6316 Cadde'de 25 milyon TL'lik yatırımla yol genişletme, altyapı yenileme ve 7 bin ton asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 17.07.2026 10:52
Güncelleme Tarihi: 17.07.2026 10:52

Büyükşehirden Argıncık’a 25 milyon TL’lik ulaşım yatırımı

Büyükşehirden Argıncık’a 25 milyon TL’lik ulaşım yatırımı

Proje ve uygulama süreci

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Argıncık Mahallesi 6316 Cadde'de yürütülen çalışmalarda yol genişletme ve altyapı yenileme işlemlerini tamamlayarak sıcak asfalt serimine başladı. Çalışmalar, Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde sürdürülüyor.

Proje kapsamında altyapı yenilemeleri, zemin iyileştirme uygulamaları ve asfalt yenileme eş zamanlı olarak uygulanıyor. Bu adımlar, yolun taşıma kapasitesini ve dayanıklılığını artırmayı, trafik güvenliğini iyileştirmeyi hedefliyor.

Toplam 2 bin metre uzunluğundaki güzergâhta gerçekleştirilecek çalışmada 7 bin ton asfalt serimi planlanıyor. Yol üzerinde belirlenen üç farklı noktada kavşak düzenlemesi ve eş zamanlı çevre düzenleme çalışmaları ile hattın hem işlevsel hem de estetik açıdan yenilenmesi sağlanacak.

Projenin yatırım bedeli yaklaşık 25 milyon TL olarak belirtiliyor. Belediyenin amacı, Argıncık Mahallesi'nde ulaşımı daha güvenli, hızlı ve konforlu hale getirmek; yol standardını üst seviyeye taşımak olarak açıklanıyor. Ekipler, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda tamamlanması için yoğun mesai harcıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım altyapısı yatırımlarıyla vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi ve şehrin ulaşım ağının uzun vadeli dayanıklılığını sağlamayı hedefliyor. Bu yatırımın, bölgedeki trafik akışını düzenleme, bakım gereksinimlerini azaltma ve şehir içi bağlantıları güçlendirme yönünde katkı sağlaması bekleniyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARGINCIK MAHALLESİ 6316 CADDE’DE YOL GENİŞLETME, ALTYAPI...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARGINCIK MAHALLESİ 6316 CADDE’DE YOL GENİŞLETME, ALTYAPI YENİLEMENİN ARDINDAN SICAK ASFALT ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARGINCIK MAHALLESİ 6316 CADDE’DE YOL GENİŞLETME, ALTYAPI...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.