Büyükşehir 55 mahalleyi bağlayan Esenbey grup yolunda standardı yükseltiyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende Esenbey grup yolunda 7 kilometrelik platformun 5 kilometresini tamamlayıp 10 metre genişlik hedefiyle 55 mahallenin ulaşımını karayolları standardına çıkarıyor.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 14:15
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 14:15

Büyükşehir 55 mahalleyi bağlayan Esenbey grup yolunda standardı yükseltiyor

Malatya'da yol çalışmaları hızlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, deprem sonrası kentin yeniden inşası sürecinde yol yatırımlarına öncelik verdiklerini belirtti. Başkan Er, ziyaret kapsamında Darende Esenbey grup yolundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezi ile kırsal bölgelerde toplam 95 noktada yol çalışması yürütüyor. Mevcut güzergâhların iyileştirilmesinin yanı sıra yeni bağlantı yolları açarak grup yollarının kullanımını kolaylaştırmayı hedefliyorlar.

Proje ve teknik detaylar

Çalışmalar, Darende, Hekimhan ve Akçadağ ilçeleri ile 55 mahallenin kullandığı Esenbey grup yolunu kapsıyor. Proje kapsamında yol platformunun 7 kilometresinin 5 kilometresinin tamamlandığı; yolun tamamlandığında 10 metre genişliğe kavuşacağı bildirildi.

Yolun tamamlanmasının ardından Hekimhan Kurşunlu, Akçadağ Levent ve Darende Tohma boyu mahalleleri başta olmak üzere söz konusu 55 mahallenin ulaşımının daha sağlıklı ve güvenli hale geleceği vurgulandı.

Belediye yönetiminin değerlendirmesi

Başkan Sami Er, şehircilik vizyonuyla çalışmaları yürüttüklerini belirtip şunları söyledi: "Artık yolla ilgili vizyonumuzu ortaya koyduk. Yollarımız gelişigüzel değil, projesine uygun, karayolları standardında yollar yapıyoruz." Er, projede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumun rolüne değinerek yerel işbirliklerinin önemini aktardı.

Başkan Er ayrıca, deprem sonrası ağır tonajlı araçların sahadan çekilmesini beklediklerini ve fiziksel altyapı düzenlemeleri tamamlandıktan sonra yol çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti.

Yerel yönetimlerin görüşü

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt da proje için teşekkür ederek, çalışmanın bölgeye uzun yıllar hizmet edecek nitelikte olduğunu belirtti. Bozkurt, "Başkanımızın hayaliydi, bugün gerçek oluyor" diyerek Büyükşehir ekiplerine desteklerini yineladı.

Bozkurt, bu yıl yolun 7 kilometresinin asfaltının atılacağını, kalan kesimin ise Hekimhan ve Akçadağ yol ayrımlarına kadar dönem içinde tamamlanacağını ifade etti.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hakan Demir ile yerel ilçe temsilcilerinin de katıldığı incelemeler, projenin uygulama aşamasındaki ilerleyişine dair yerinde değerlendirmelere olanak sağladı.

Genel olarak, proje tamamlandığında bölge ulaşımında konfor, güvenlik ve ulaşılabilirlik açısından belirgin iyileşme bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR, 55 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOLDA STANDARDI YÜKSELTİYOR.

BÜYÜKŞEHİR, 55 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOLDA STANDARDI YÜKSELTİYOR.

BÜYÜKŞEHİR, 55 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOLDA STANDARDI YÜKSELTİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.