olayın ayrıntıları:
Büyükçekmece ilçesinde, kendisini savcı olarak tanıtan C.A. (59) adlı şüphelinin, farklı zamanlarda 5 kişiyi çeşitli vaatlerle kandırdığı tespit edildi. Şüpheli, mağdurlara "adli işlemlerinizi çözerim, iş bulurum" gibi iddialarda bulunarak toplam 3 milyon 570 bin lira para aldığı belirlendi.
Mağdurların şikâyeti üzerine polis ve savcılığa çok sayıda başvuru yapıldı. Edinilen bilgilere göre, şüphelinin yöntemleri kurbanları psikolojik olarak ikna etmeye ve resmi imaj yaratmaya yönelikti; bu amaçla sahte kimlik kullanıldığı dosyaya yansıdı.
yakalanma ve arama işlemi:
Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Pınartepe Mahallesi'nde bir işletmede görülen C.A. ile birlikte hareket ettiği belirlenen K.M. hakkında operasyon düzenledi. Operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı.
İkamet ve üzerlerinde yapılan incelemede sahte savcı kimliği ve şüpheliye ait geçmiş suç kayıtları ortaya çıktı. C.A.'nın daha önce 'güveni kötüye kullanma', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'dolandırıcılık' kayıtlarının bulunduğu kaydedildi.
Ayrıca, şüphelilerden K.M.'nin de geçmişte 'tehdit, hakaret' ve 'taksirle yaralama' suçlarından kaydı olduğu öğrenildi. İkamette yapılan aramada ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
soruşturma ve adli süreç:
Soruşturmayı yürüten makamlar, C.A.'nın benzer suçlardan dolayı 10 yıl 2 ay hapis cezasından arandığını bildirdi. Her iki şüpheli de Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor; kolluk kuvvetleri, mağdurların ifadelerini ve delilleri titizlikle değerlendirmeye devam ediyor.
Büyükçekmece’de milyonluk dolandırıcılık yapan sahte savcı yakalandı