DOLAR
42,92 -0,18%
EURO
50,65 0,51%
ALTIN
6.230,62 -0,98%
BITCOIN
3.810.819,35 -1,04%

Büyükçekmece’de polis dronuyla tespit edilen kaçak kazı: 2 kişi gözaltına alındı

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi'nde polis dronu ile tespit edilen kaçak kazı yapan M.Ö. ve F.İ. yanında detektörle yakalandı; iki kişi 2863 sayılı Kanun kapsamında işlem gördü.

Yayın Tarihi: 26.12.2025 14:58
Güncelleme Tarihi: 26.12.2025 14:59

Büyükçekmece’de polis dronuyla tespit edilen kaçak kazı: 2 kişi gözaltına alındı

Büyükçekmece'de kaçak kazı operasyonu

Dronla tespit edilen iki şüpheli sahada yakalandı

Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan havadan dron denetimlerinde, Çakmaklı Mahallesi sınırları içinde bulunan boş bir alanda kaçak kazı yaptığı değerlendirilen iki şüpheli tespit edildi.

Denetim sırasında şüphelilere yapılan anonsun ardından olay yerine karadan ekip sevk edildi. Alanda kaçak define kazısı yaptığı değerlendirilen M.Ö. ve F.İ. isimli şahıslar yakalandı; şüphelilerin yanında bir detektör bulundu.

Gözaltına alınan iki şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

Şahısların tespit edilip yakalanma anları hem havadan yapılan dron görüntüleriyle hem de karadan gerçekleştirilen müdahale anlarıyla kayda geçirildi.

BÜYÜKÇEKMECE'DE KAÇAK KAZI YAPAN 2 KİŞİ, POLİS DRONUYLA TESPİT EDİLİP YAKALANDI.

BÜYÜKÇEKMECE'DE KAÇAK KAZI YAPAN 2 KİŞİ, POLİS DRONUYLA TESPİT EDİLİP YAKALANDI.

BÜYÜKÇEKMECE'DE KAÇAK KAZI YAPAN 2 KİŞİ, POLİS DRONUYLA TESPİT EDİLİP YAKALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.