BUÜ DİJİMER Teknoloji Fuarı'nda Firmalar ve Öğrenciler Buluştu

BUÜ DİJİMER’in 1-2 Nisan'da düzenlediği Teknoloji Fuarı'nda firmalar, öğrenci kulüpleri ve üniversite yönetimi bir araya geldi; üniversite-sanayi işbirliği öne çıktı.

Yayın Tarihi: 03.04.2026 14:41
Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 14:41

BUÜ DİJİMER Teknoloji Fuarı'nda Firmalar ve Öğrenciler Buluştu

BUÜ DİJİMER Teknoloji Fuarı’nda firmalar ve öğrenciler bir araya geldi

Organizasyon ve katılımcılar

Bursa Uludağ Üniversitesi Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) tarafından düzenlenen Teknoloji Fuarı'nda stant açan firmalar, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. BUÜ DİJİMER’in üçüncü kez gerçekleştirdiği Teknoloji Fuarı 1-2 Nisan tarihleri arasında Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Organizasyonda farklı sektörlerden çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri yer aldı. Gençler tarafından ziyaretçi akınına uğrayan fuarda öğrenci kulüpleri de stant açarak projelerini sergiledi.

Üniversite yönetiminin katılımı

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftci ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu da stantları ziyaret ederek organizasyonu yerinde inceledi.

Rektörün değerlendirmesi

Programda gençlerle ve sektör temsilcileriyle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ’nün sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda nitelikli projelerin üretildiği büyük bir bilim yuvası olduğuna işaret etti. Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına da önemli bir köprü görevi gören fuara iş dünyasının da ciddi bir ilgi gösterdiğini aktaran Yılmaz; "Burada sadece firmaların ürünlerini değil, genç yeteneklerimize ilham verecek vizyon sergileniyor. Bu fuarı aynı zamanda ortak projelerin, staj imkanlarının ve yerli teknoloji hamlesinin değerli bir başlangıcı olarak görüyoruz. İlgi ve katılım bizi mutlu etti. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

DİJİMER müdürünün değerlendirmesi

BUÜ Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz ise fuarın çok olumlu geçtiğini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öne çıkan noktalar

Fuar, öğrenci projelerinin sergilenmesi, firmalarla doğrudan iletişim imkanı ve üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi açısından dikkat çekti. Etkinlik, hem gençlerin yeteneklerini görünür kılma hem de ortak projeler, staj imkanları ve yerli teknolojiye katkı sağlayacak iş birlikleri için ortam oluşturdu.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DİJİMER)...

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DİJİMER) TARAFINDAN DÜZENLENEN TEKNOLOJİ FUARI’NDA STANT AÇAN FİRMALAR, ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DİJİMER)...

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.