BUÜ 50. yıl etkinliğinde BAP proje yarışmasının kazananları duyuruldu
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğünün 50. yıla özel düzenlediği proje yarışmasında ödüller verildi. Törene
Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftci ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, BAP Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Barbaros Oral ile akademisyenler ve idari personel katıldı.
Ödül töreninin öne çıkan mesajları
Törende üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda hazırlanmış projelerin, bilimsel üretkenliği artırma ve kurumun araştırma üniversitesi kimliğiyle aidiyet duygusunu güçlendirme odağında ödüllendirildiği vurgulandı. Delegasyon konuşmalarında BAP fonlarının sağladığı finansal katkının üniversiteye rekabet avantajı sunduğu belirtildi.
Rektör: Kurumsal aidiyet ve kaynak etkinliği
Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, 50. yılın kurumsal kimlik ve aidiyetin pekişmesi açısından kritik bir eşik olduğunu belirtti. Yılmaz, BAP tarafından sağlanan finansal imkanların rekabet gücünü artırdığına dikkat çekerek, ADEP ve BAP fonlarının araştırma üniversitesi hedefine hizmet edecek şekilde etkin kullanılacağını söyledi. Ayrıca bağış ve mezun desteği kültürünü 50. yıl vesilesiyle güçlendirme hedefi vurgulandı.
Rektör Yardımcıları: Sürecin kalıcı etkileri ve bütçe artışı
Prof. Dr. Cafer Çiftci, 50. yıl kutlamalarının tek bir yıl ile sınırlı kalmayıp üniversite kültüründe kalıcı izler bıraktığını ifade ederek, BAP yarışmasının bu dönemin en anlamlı uygulamalarından biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise BAP birimi üyelerinin yoğun ve karşılıksız emeklerine teşekkür etti; başlangıçta 10 milyon lira olarak açıklanan bütçenin, gelen nitelikli başvurular sonucu 15,9 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.
Proje dağılımı ve değerlendirme süreci
BAP Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Barbaros Oral, yarışmaya gelen 25 başvurunun titizlikle değerlendirildiğini, değerlendirmede Kalkınma Planı öncelikleri, uluslararasılaşma ve insan kaynağı gelişimi gibi kriterlerin belirleyici olduğunu ifade etti. Niteliği nedeniyle bütçede artışa gidilerek 11 proje ödüllendirildi ve 10 proje ise ADEP kapsamında değerlendirmeye alındı.
Projelerin disiplin bazlı dağılımında 5 sosyal, 4 mühendislik ve ziraat, 1 tıp ve 1 fen bilimleri projesinin yer alması, jüri tarafından disiplinler arası zenginlik olarak değerlendirildi.
Beklentiler ve somut çıktılar
Yetkililer, ödül verilen projelerden beklentilerinin; proje süreçlerinin başarıyla tamamlanarak akademik yayınlara, patent veya uygulamaya dönük somut çıktılara dönüşmesi olduğunu belirtti. Ayrıca bazı projelerin üniversitenin çözüm bekleyen alanlarına doğrudan katkı sağlayabileceğine dikkat çekildi.
Tören ve ödül teslimi
Konuşmaların ardından başarılı bulunan proje sahiplerine ödülleri takdim edildi. Tören, üniversitenin yarım asırlık birikimini bilimsel üretkenlikle taçlandırma hedefinin somut bir adımı olarak değerlendirildi.
Not: Haber, BUÜ BAP Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 50. yıl proje yarışmasının sonuçlarını ve törende verilen mesajları özetlemektedir.
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜN 50. YILA ÖZEL OLARAK DÜZENLEDİĞİ PROJE YARIŞMASINDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.