Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Filistinli Çocuklar sergisi

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri 27 eserle Filistinli çocukların savaş travmasını sanatla anlattı; sergi toplumsal duyarlılığı öne çıkarıyor.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 12:31
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 12:31

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Filistinli Çocuklar sergisi

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde "Filistinli Çocuklar" sergisi

Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sergi, Gazze’deki savaş mağduru çocukların sessiz çığlıklarını görselleştirerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Toplumsal duyarlılığı ön plana çıkaran etkinlik, Filistinli Çocuklar temasını işlerken hem duygusal hem de görsel açıdan güçlü bir anlatım sergiledi.

Serginin içeriği ve üslup

Sergide 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 27 eser yer aldı. Eserlerde yıkıntılar arasındaki masum bakışlar, savaşın gölgesinde büyümeye zorlanan minik hayatlar ve yokluğun içindeki umut parçaları çarpıcı kompozisyonlarla aktarıldı. Dijital çalışmaların modern üslubu ile karakalem eserlerin yalın ve derin anlatımı temanın etkisini güçlendirdi.

Okul müdürünün değerlendirmesi

Remzi Ayaz sergi hakkında şunları söyledi: Bu sergi, sıradan bir sanat etkinliği değildir. Bu sergi, Siyonist İsrail’in Filistin’de çocuklara, kadınlara, yaşlılara karşı yıllardır sürdürdüğü insanlık dışı zulme karşı bir duruştur. Bugün burada gördüğümüz her bir eser, sadece bir çizim ya da bir renk değildir; bombaların altında yaşam mücadelesi veren bir çocuğun sesi, dünyaya açtığı bir feryattır. Biz bu zulüm karşısında susmayacağız. Öğrencilerimizin mazlumun yanında durması, adaletsizliğe karşı sesini yükseltmesi, insanlığın en temel görevidir. Çünkü biz biliyoruz ki, zulüm kimden gelirse gelsin karşısında durmak; mazlum kim olursa olsun yanında olmak bizim hem insanî hem millî sorumluluğumuzdur.

Genç sanatçıların yaklaşımı ve serginin amaçları

Genç ressamlar eserlerinde Gazze’deki savaşın en çok çocukları etkilediğini vurguladı. Eserlerde çocukların gözünden yaşanan acı, korku ve umut kırıntıları ön plana çıkarıldı. Sergi, savaşın çocuk ruhunda açtığı derin yaraları görünür kılmayı; barış, adalet ve insanlık onurunun her çocuk için vazgeçilmez bir hak olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor.

BURSA ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI SERGİ, GAZZE'DEKİ  SAVAŞ MAĞDURU...

BURSA ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI SERGİ, GAZZE'DEKİ SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLARIN SESSİZ ÇIĞLIKLARINI RESİMLERLE GÖRÜNÜR KILDI.

BURSA ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI SERGİ, GAZZE'DEKİ  SAVAŞ MAĞDURU...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.