Bursa Yıldırım’da kaçak yabancı uyruklu çalışanların bulunduğu iş yerine operasyon: 46 gözaltı

Bursa Yıldırım'da düzenlenen operasyonda 46 yabancı uyruklu tespit edildi; 9'unun kimliksiz olduğu, 25 bin TL aylık ücretle kaçak çalıştırıldıkları belirlendi.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 09:48
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 09:48

Bursa Yıldırım’da kaçak yabancı uyruklu çalışanların bulunduğu iş yerine operasyon: 46 gözaltı

Bursa Yıldırım’da kaçak yabancı uyruklu çalışanların bulunduğu iş yerine operasyon

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesindeki bir iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimde iş yerinde toplam 46 yabancı uyruklu şahsın bulunduğu belirlendi.

Operasyon ve tespit edilenler

Yapılan kontrollerde, iş yerindeki kişilerle ilgili şu tespitler kaydedildi: 9 şahsın kimliksiz olduğu ve yasal kalış hakkının bulunmadığı, 6 şahsın yol iznine tabi yabancı olduğu ve 1 şahsın cinsel suçlardan arandığı saptandı. İnceleme sonucunda yabancı uyruklu şahısların tamamının çalışma izni olmadan kaçak olarak çalıştırıldığı belirlendi.

Yasal süreç ve yürütülen soruşturma

Kimliksiz ve yasal kalış hakkı bulunmayan yabancı uyruklu şahıslar, deport işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi. Yapılan araştırmalarda, söz konusu şahısların kişi başı aylık 25.000 TL ücret karşılığında kaçak olarak çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

Şahısları temin ettiği belirlenen iki şüpheliden biri gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği, diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.

Değerlendirme

Olay, hem göçmen kaçakçılığıyla mücadele hem de kayıt dışı istihdamın takibi açısından polis ve göç idaresi iş birliğinin önemini gösteriyor. Soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte, iş yerindeki çalışma koşulları ve şüphelilerin iş ağının daha ayrıntılı incelenmesi bekleniyor.

Öne çıkan bilgiler: 46 kişi bulundu; 9 kimliksiz; 6 yol iznine tabi; 1 aranan şahıs; 25.000 TL aylık ücret iddiası; 2 şüpheliden 1’i gözaltında.

KAÇAK YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARIN ÇALIŞTIRILDIĞI İŞ YERİNE OPERASYON : 46 GÖÇMEN YAKALANDI

KAÇAK YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARIN ÇALIŞTIRILDIĞI İŞ YERİNE OPERASYON : 46 GÖÇMEN YAKALANDI

KAÇAK YABANCI UYRUKLU ŞAHISLARIN ÇALIŞTIRILDIĞI İŞ YERİNE OPERASYON : 46 GÖÇMEN YAKALANDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.