
Bursa, Çanakkale, Yalova ve Kütahya'da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 27 binden fazla fidan dikildi. Bu yıl ormanların gıda teminindeki önemine dikkat çekmek amacıyla 'gıda ve orman' teması ile kutlanan hafta kapsamında, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı kırsal Balabancık Mahallesi'nde 3 bin kızılçam fidanı toprakla buluşturuldu.
Törene, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi ile Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Erdal Kıreker gibi yetkililerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca, Orhaneli, Keles, Mustafakemalpaşa, İznik, Karacabey, Gemlik ve İnegöl ilçelerinde toplam 7 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
Çanakkale'de Fidan Dikimi
Çanakkale'de, Yağcılar ve Ulupınar köyleri yakınlarında düzenlenen fidan dikim etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, 21 Mart'ın Orman Haftası olarak kutlandığını belirtti. Kentte toplam 12 ayrı lokasyonda 10 bin fidanın toprakla buluşturulacağını aktaran Demirci, bu yıl yangın sezonuna ilişkin endişelerini dile getirdi.
Törene Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çeşitli daire müdürleri katılırken, Ayvacık ilçesinde de vatandaşlara 3 bin fidan dağıtıldı.
Yalova'daki Fidan Dikimi
Yalova'nın Armutlu ilçesinde geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören bölgede 3 bin 50 fidan toprakla buluşturuldu. Vali Hülya Kaya'nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, 2024 yılında Armutlu Handere mevkisinde çıkan orman yangınında hasar gören alanda fidan dikimi yapıldı. Vali Kaya, bu yıl özellikle mesire alanlarını kullanacak vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
Etkinlikte, Vali Kaya ile protokol üyeleri, programa katılan öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.
Kütahya'da Ağaçlandırma Çalışmaları
Kütahya'nın Çalca Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim töreninde, 2 hektar alana 4 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, ormanların doğanın sunduğu en büyük armağan olduğunu ifade etti. Bu yıl Orman Haftası'nın temasının 'Doğanın lezzeti ormanda saklı' olarak belirlendiğini belirten Dingil, Kütahya'da son 5 yılda 13 bin 87 hektar alanda 110 milyon 757 bin 317 fidanın toprakla buluşturulduğunu açıkladı.
Bursa, Çanakkale, Yalova ve Kütahya'da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 27 binden fazla fidan dikildi. Çanakkale'de Yağcılar ve Ulupınar köyleri yakınlarındaki alanda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kentte 12 ayrı lokasyonda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Bursa, Çanakkale, Yalova ve Kütahya'da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 27 binden fazla fidan dikildi. Çanakkale'de Yağcılar ve Ulupınar köyleri yakınlarındaki alanda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kentte 12 ayrı lokasyonda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.