DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,02%
ALTIN
5.903,77 -0,1%
BITCOIN
3.651.921,19 3,52%

Bursa ve Çevre İllerde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Bursa, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi. Valilikler şehitlikleri ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 15.07.2025 14:46
Güncelleme Tarihi: 15.07.2025 14:46

Bursa ve Çevre İllerde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Bursa'daki Anma Etkinlikleri

Bursa, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bursa Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Hamitler ve Pınarbaşı şehitlikleri ziyaret edildi.

2016'daki darbe girişiminin 9'uncu yıl dönümünde, şehitliklerde Kur'an-ı Kerim okunarak dua yapıldı. Bursa Valisi Erol Ayyıldız, şehitlik defterini imzaladıktan sonra il protokolüyle birlikte kabirlere karanfil bıraktı. Ziyaretlerin ardından Ulu Cami'de mevlit okutuldu. Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz gibi önemli isimler katıldı.

Balıkesir'deki Etkinlikler

Balıkesir'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde, “15 Temmuz Zaferin Adı Türkiye Fotoğraf Sergisi” açıldı. Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen serginin açılışında, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve diğer protokol üyeleri yer aldı.

Vali Ustaoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmayacağını vurguladı ve Türk milletinin o geceki direnişini övdü.

Kütahya'daki Anma Törenleri

Kütahya'da, şehit yakınları ve protokol üyeleri, Hava Şehitliği ve Polis Şehitliği'ni ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim okunup dua edilirken, Kütahya Valisi Musa Işın önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'un, Türk milletinin demokrasiye olan inancının simgesi olduğunu ifade etti.

Bilecik'teki Tören

Bilecik'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri şehitlikte düzenlenen törenle başladı. Vali Faik Oktay Sözer, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un ulusun kaderini değiştiren bir gece olduğunu vurguladı.

Yalova'daki Kutlamalar

Yalova'daki program, şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen kahvaltıyla başladı. Vali Hülya Kaya, konuşmasında, 15 Temmuz'da milletin demokrasi için gösterdiği direnişi övdü. Şehitlik ziyareti yaparak kabirlere karanfil bıraktı ve dua etti.

Cevdet Aydın Parkı'nda 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi gezildi ve Merkez Camisi'nde mevlit okutuldu. Tüm etkinlikler, ülkenin birlik ve beraberliği için bir araya gelindiğini gösterdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı