Bursa'da 'tırnakçılık' yöntemiyle hırsızlık: Yıldırım'da 3 şüpheli gözaltına alındı

Bursa Yıldırım'da tekstil, kırtasiye, market ve pastaneden 'tırnakçılık' yöntemiyle hırsızlık yaptığı belirlenen S.P., B.P. ve D.D. yakalandı.

Yayın Tarihi: 08.09.2025 11:18
Güncelleme Tarihi: 08.09.2025 11:18

Bursa'da 'tırnakçılık' yöntemiyle hırsızlık: Yıldırım'da 3 şüpheli gözaltına alındı

Bursa'da 'tırnakçılık' ile hırsızlık yaptığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yıldırım ilçesinde esnafı dolaşarak “tırnakçılık” yöntemiyle hırsızlık yaptığı bildirilen şahıslara yönelik çalışma başlattı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, olayla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarını ve mağdur şikayetlerini inceledi.

Olayın seyrine ilişkin bulgular

Görüntü ve incelemeler sonucu, tekstil, kırtasiye, market ve pastane gibi iş yerlerine giderek tırnakçılık yöntemiyle hırsızlık yaptığı tespit edilen şüphelilerin S.P. (24) ile birlikte B.P. ve D.D. olduğu belirlendi. Şüphelileri yakalamak için yapılan operasyon ve kovalamaca sonucu üç zanlı gözaltına alındı.

S.P.'nin adli durumu

Yapılan sorgulamada, S.P.'nin 12 suçtan arandığı ve hakkında 40 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Diğer şüphelilerin adli süreciyle ilgili işlemler devam ediyor.

Emniyetin çalışması ve esnaf uyarısı

Olay, polis ekiplerinin güvenlik kamerası kayıtlarını etkin kullanması ve esnaf şikayetlerine hızlı yanıt vermesi sayesinde çözüldü. Esnaflara, benzer yöntemlere karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumları derhal emniyete bildirmeleri tavsiye ediliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı