Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın, söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Başköy mevkiindeki mobilya fabrikasında çıkan yangına 20 itfaiye aracı, 10 su tankeri ve AFAD KBRN ekibi müdahale etti.

Yayın Tarihi: 05.10.2026 09:40
Güncelleme Tarihi: 05.10.2026 09:40

Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın, söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor

Bursa'da mobilya fabrikasında yangın: söndürme çalışmaları devam ediyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, İzmir karayolu Başköy Mevkisi'nde mobilya üretimi yapan bir fabrikada saat 06.05'te yangın çıktı. Olay kısa sürede çok sayıda ekip ve araç sevk edilmesine neden oldu; yangın, çevrede korku yarattı ve yoğun siyah dumanlar İzmir yolunun birçok noktasından görüldü.

Müdahale ve sevk edilen ekipler:

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 20 itfaiye aracı olay yerine yönlendirildi. Ayrıca 10 su tankeri ile bir kepçe sevk edildi; Buski, Park Bahçeler, Tarım AŞ ve Nilüfer Belediyesi ekipleri de çalışmalara destek verdi. Tedbir amaçlı olarak AFAD'a bağlı KBRN ekibi de sahada hazır bulundu.

Söndürme, soğutma ve soruşturma:

İtfaiye ekipleri, yoğun çabalar sonucu yangını yaklaşık 2,5 saatlik müdahale ile kontrol altına aldı. Alevlere yapılan müdahaleler ve söndürme çalışmaları havadan görüntülendi. Yetkililer, şu anda özellikle yanma riski taşıyan noktalar için soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtiyor. Yangının çıkış nedeni hakkında yetkili mercilerce soruşturma başlatıldı ve çalışmalarda koordineli bir yaklaşımın olduğu bildirildi.

Olayla ilgili gelişmeler ve soruşturma sonuçları resmi açıklamalarla takip edilecek.

Bursa'da mobilya fabrikasında büyük yangın...30 itfaiye ve tanker olay yerinde

Bursa'da mobilya fabrikasında büyük yangın...30 itfaiye ve tanker olay yerinde

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.