Bursa'da LGS'de 500 tam puan alan Göktuğ Kavzoğlu Türkiye birincisi oldu
Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçlarında önemli bir başarı elde etti. Okulun 8/A sınıfı öğrencisi Göktuğ Kavzoğlu, sınavdaki tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı.
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından okulda büyük bir sevinç yaşandı; Göktuğ, ailesi, öğretmenleri ve Okul Müdürü Sinan Sevinç ile bir araya gelerek başarısını kutladı.
Göktuğ'un hazırlık süreci ve sınav yönetimi
Göktuğ Kavzoğlu, LGS hazırlık döneminin zorlu geçtiğini belirterek sürecini şöyle özetledi: "Çok zor bir süreçti. 1,5 sene boyunca uzun bir hazırlık dönemi geçirdim. Uykusuz geceler, sabaha kadar test çözmeler gibi zor bir süreçten geçtim ama eksiklerimi tamamlamak için çalıştım. Öncelikle yanlışlarımı öğrendim ve sonrasında yanlışlarımın üzerine gittim. Deneme sonuçlarımın analizlerini yaptım. Eğer yanlışları bilmiyorsanız doğruları bulamazsınız."
Göktuğ, sınav anına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "Sınav anında ise okula gidene kadar bu kadar stresli değildim. Okulu görünce sınavın ciddiyetini anladım. İnsanların ağlayışlarını görünce stresim arttı ama birkaç soru çözdükten sonra sınava odaklandım. Zaten sınav anını yönetmek çok önemliydi, ben bunu başardım ve sonrasında başarılı oldum. Başta ailem olmak üzere okul ve dershane öğretmenlerimin hepsine bu süreçte bana katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum."
Okul yönetiminin değerlendirmesi
Okul Müdürü Sinan Sevinç, başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak, "Göktuğ’un LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alması ve Türkiye birincisi olması bizleri kelimelerle tarif edilemeyecek bir gurura boğdu. 8/A sınıfı öğrencimiz Göktuğ, sene başından beri azmiyle ve disipliniyle bu başarıyı hak ettiğini gösteriyordu. Bu başarı asla tesadüf değildir; planlı çalışmanın, idareci, öğretmen ve veli iş birliğinin, yani güçlü bir ekip ruhunun meyvesidir" ifadelerini kullandı.
Sevinç, okulun hem akademik hem de ahlaki gelişimi önceliklendirdiğini belirterek Göktuğ ve emeği geçenleri tebrik etti.
Ailenin görüşü
Göktuğ'un babası ve fen bilgisi öğretmeni Ercan Kavzoğlu da oğlunun disiplinli çalışmasının karşılığını aldığını söyleyerek, "Oğlum bizi çok gururlandırdı. Güzel bir hazırlık süreci geçirdi. Özellikle 7. sınıfın ikinci döneminden itibaren düzenli çalışmaya başladı. Bu süreçte destek veren okuldaki öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz. Özellikle sınavı iyi yönettiğini düşünüyorum. Çünkü bazen çok çalışırsınız ama sınav anındaki stres sizi doğru sonuçtan uzaklaştırabilir. Oğlum hem çalışma sürecini hem de sınav sürecini çok iyi yönetti ve başarıya ulaştı. Kendisiyle gurur duyuyorum" dedi.
Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu, bu başarıyla Bursa'nın başarılı eğitim kurumları arasındaki yerini yeniden pekiştirdi. 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Göktuğ Kavzoğlu, LGS'ye hazırlanan öğrencilere örnek oldu ve okul-aile-öğretmen iş birliğinin olumlu sonucunu gösterdi.
Bursa'da LGS gururu: 500 tam puan alan Göktuğ Kavzoğlu Türkiye birincisi oldu