Bursa'da kimliğini kaybeden öğrenci YKS'ye giremedi
Okul ve çevresinde yapılan aramalara rağmen kimlik bulunamadı
Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne sınava gelirken kimliğini düşürdüğü belirtilen bir öğrenci, kimlik bulunamadığı için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılamadı.
Sınav öncesinde veliler ve okul görevlileri Hüdavendigar Parkı ile okul çevresinde arama yaptı; anonslar gerçekleştirildi fakat kimliğe ulaşılamadı. Bu nedenle öğrenci sınava alınmadı.
Türkiye genelinde bugün 2 milyon 425 bin 560 aday TYT, 1 milyon 628 bin 200 aday AYT, 203 bin 679 aday da YDT sınavlarına girdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından en çok başvuru yapılan iller arasında bulunan Bursa'da da on binlerce öğrenci sınava girdi.
Olay, sınav günü yaşanan lojistik aksaklıkların ve kimlik kontrolü süreçlerinin sınav katılımı üzerindeki doğrudan etkisini gösterdi. Veliler ve görevlilerin yoğun çabalarına rağmen kimlik bulunamadığı için adayın sınava giremeyeceği kesinleşti.
Kimliğini kaybeden öğrenci YKS’ye giremedi