Bursa'da hız iddiası: makas atan araç refüje çarparak 17 yaşındaki sürücüyü yitirdi

Bursa'da iddiaya göre makas atan otomobil refüje çarparak hurdaya döndü; sürücü 17 yaşındaki Hasan Akın hayatını kaybetti, yolcu ağır yaralı.

Yayın Tarihi: 18.08.2026 03:25
Güncelleme Tarihi: 18.08.2026 04:03

Bursa'da hız iddiası: makas atan araç refüje çarparak 17 yaşındaki sürücüyü yitirdi

kaza ayrıntıları:

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Ankara Yolu Caddesi Otosansit mevkiinde meydana gelen kazada, iddiaya göre makas atan bir otomobil kontrolünü yitirdi ve refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç yan yola savrularak hurdaya döndü.

Kaza sırasında sürücünün kullandığı aracın plakası 16 BME 612 olarak kaydedildi. Sürücünün 17 yaşındaki Hasan Akın olduğu, araçta bulunan yolcunun ise Ömer K. olduğu belirtildi.

müdahale ve hastaneye sevk:

Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri sevk edildi; polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı. Ağır yaralanan her iki kişiye olay yerinde kalp masajı yapıldı ve yaralılar Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaldırılan yaralılardan sürücü Hasan Akın hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yolcu Ömer K.'nın durumu ağır olup, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

soruşturma ve trafik güvenliği:

Olayla ilgili olarak polis ekipleri soruşturma başlattı. Kazanın oluşumunda iddia edilen manevranın etkisi araştırılıyor. Bu tür tehlikeli sürüş davranışlarının yol güvenliğini ciddi şekilde riske attığına dikkat çekiliyor.

Kazaya ilişkin adli ve teknik incelemelerin devam ettiği, yetkililerin görgü tanıklarının ifadelerine ve olay yerindeki bulgulara göre sonucu açıklayacağı ifade edildi.

BURSA’DA İDDİAYA GÖRE MAKAS ATAN OTOMOBİL, BATÇIĞA GİRMEDEN REFÜJE ÇARPTI. ÇARPMANIN ETKİSİYLE YAN...

BURSA’DA İDDİAYA GÖRE MAKAS ATAN OTOMOBİL, BATÇIĞA GİRMEDEN REFÜJE ÇARPTI. ÇARPMANIN ETKİSİYLE YAN YOLA ÇIKAN OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ. KAZADA 17 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBEDERKEN, YOLCU İSE AĞIR YARALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.