Bursa İl Emniyeti uygulama detaylarını açıkladı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalandı ve çeşitli suç unsuruna ilişkin deliller ele geçirildi. Uygulamalar, birden fazla birimin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri denetimini kapsadı.
Uygulamanın kapsamı ve katılan birimler
Denetimlere Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ilçe emniyet birimleri katıldı. İlk etapta Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada sabit uygulama yapılarak 291 araç sorgulandı ve 504 şahıs hakkında işlem yapıldı.
Elde edilen sonuçlar ve yakalamalar
Uygulamalar kapsamında yapılan yol kontrollerinde toplam 2.741 şahıs sorgulandı ve bu aşamada 4 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca ilk uygulamada yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs daha yakalandı.
Denetimler sırasında ele geçirilen deliller arasında 0,41 gram kokain, 2,94 gram bonzai ve bir şahıstan ele geçirilen havalı tabanca bulunuyor; uyuşturucu maddelerle ilgili şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı, havalı tabanca için idari işlem uygulandı.
Araç ve iş yeri denetimleri
Uygulamalar çerçevesinde toplam 1.230 araç sorgulandı, bir araç trafikten men edildi ve trafikteki eksiklikler nedeniyle 17 araca toplam 115.800 TL idari para cezası uygulandı. Umuma açık iş yeri denetimlerinde 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı; denetimler neticesinde bir iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilip ilgili işlem yapılırken, 5 iş yerine idari para cezası kesildi.
Emniyet yetkililerinin değerlendirmesi
Bursa Emniyet Müdürlüğü, il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamaların aralıksız devam edeceğini bildirdi. Yapılan açıklamada, koordineli çalışmaların suçla mücadelede etkinlik sağlamaya yönelik olduğu vurgulandı ve vatandaşların kamu güvenliğini destekleyen uygulamalara olumlu yaklaşmasının önemi belirtildi.
Öne çıkan veriler: 291 araç sorgulaması, 504 şahıs ilk etapta sorgulandı, 2 yoklama kaçağı yakalandı; yol uygulamalarında 2.741 kişi sorgulandı, 4 aranan şahıs yakalandı; uyuşturucu ve havalı tabanca ele geçirildi; 1.230 araç sorgulandı, 17 araca 115.800 TL ceza kesildi; 12 iş yeri denetlendi, 1 ruhsatsız iş yeri tespit edildi.
BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE NİLÜFER, OSMANGAZİ VE YILDIRIM İLÇELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN GENİŞ KAPSAMLI ASAYİŞ UYGULAMALARINDA ARANAN ŞAHISLAR YAKALANIRKEN, UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ, ÇOK SAYIDA ARAÇ VE İŞYERİ DENETLENDİ.