Dürdane rampasında onarım çalışmaları başladı
Karayolları ekipleri, Dürdane rampasında Bursa istikametine yönelik asfalt onarım çalışmalarına bu sabah itibarıyla başladı. Geçtiğimiz hafta yaşanan trafik kazalarında zarar gören bariyerlerin yenilenmesinin ardından, bölgedeki yüzey ve güvenlik düzenlemeleri için asfalt çalışması yapılması kararlaştırıldı.
Çalışmanın nedeni ve kapsamı:
Yetkililerce başlatılan çalışma, önce bariyer yenileme ve güvenlik düzenlemeleri sonrası asfalt üstyapısının onarılmasını kapsıyor. Çalışmalar nedeniyle Dürdane rampasında trafik akışı, Bursa yönünde kontrollü olarak daraltıldı ve iş makineleri ile ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Trafikte yaşanan aksama:
Marmara Bölgesi'nin yoğun kullanılan güzergâhlarından biri olan Yalova-Bursa karayolunda yürütülen çalışmalar nedeniyle şerit sayısı önce iki şeritten sonra tek şeride düşürüldü. Bu daralma sonucu araç kuyrukları oluştu; Bursa yönünde trafik akışı yer yer durma noktasına gelirken, oluşan kuyruklar 3 kilometreye kadar uzadı.
Ulaşımdaki aksama, özellikle yoğun saatlerde yol kullanıcılarını etkiliyor ve bölgedeki akışın normale dönmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
BURSA’DA KARAYOLLARI EKİPLERİNİN ÇALIŞMA YAPTIĞI DÜRDANE RAMPASINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR.