Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde büyük bir operasyon başlattı. Operasyonun hedefinde, haklarında arama kararı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliler vardı. Operasyona, 200 ekip ve 1000 polis katıldı.
Ekipler, 190 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda, ‘hırsızlık’, ‘eziyet’, ‘silahla tehdit’ gibi suçlardan aranan ve hapis cezasına çarptırılan S.B., H.M., M.T., G.D. gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 128 şüpheli gözaltına alındı.
Ayrıca, ‘kasten yaralama’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, ‘yağma’, ‘oto hırsızlığı’, ‘uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti’, ‘dolandırıcılık’ gibi suçlardan da şüpheliler yakalandı.
Gözaltına alınan şüphelilerden 109’u Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, 8’i KOM Şube Müdürlüğü’ne, 11’i ise Narkotik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığı ve suçluların yakalanmasının halkın huzuruna katkı sağladığı ifade edildi.