Bursa Bosch Fabrikası'nda işçiler cep telefonu ışıklarıyla eylem gerçekleştirdi
Bursa'daki Bosch Fabrikası'nda çalışanlar, 2025-2027 dönemi Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine fabrika önünde toplandı. Sabahın erken saatlerinde karanlık ortamda ellerinde cep telefonlarının ışıklarını tutarak sloganlarla ve alkışlarla taleplerini dile getiren çalışanlar, dikkat çeken bir toplu gösteri yaptı.
Görüşmelerdeki tıkanma ve talepler
Müzakereler, Türk Metal ile işveren sendikası MESS arasında yürütüldü ve ücret artışı ile sosyal haklar konusunda çıkmaza geldi. Sendikanın talebi yüzde 20 zam ve günlük 35 lira iyileştirme iken, işveren tarafı görüşmelere karşılık yüzde 5 zam ve 11,50 lira iyileştirme önerisi sundu. Bu farklılık, görüşmelerin askıya alınmasına yol açtı.
Eylemin mesajı ve sürecin muhtemel seyri
Fabrika önündeki eylem, müzakerelerin durma noktasına gelmesinin ardından çalışanların taleplerine dikkat çeken barışçıl bir tepki olarak değerlendirildi. Eyleme katılan işçiler, taleplerinin dikkate alınmaması halinde eylemlerin genişleyebileceğini belirtti. Sürecin nasıl ilerleyeceği, taraflar arasındaki yeni görüşmelere ve bu görüşmelerde sağlanacak uzlaşıya bağlı olacak.
Not: Haberde yer alan özel isimler, teklifler ve talepler metin içinde korunmuş şekilde verilmiştir.
TÜRK METAL SENDİKASI İLE MESS ARASINDA YÜRÜTÜLEN 2025-2027 DÖNEMİ GRUP TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNİN TIKANMASI ÜZERİNE BURSA’DAKİ BOSCH FABRİKASI’NDA ÇALIŞAN İŞÇİLER EYLEME BAŞLADI. ZAM VE İYİLEŞTİRME TALEPLERİNE KARŞILIK VERİLEN TEKLİFİN YETERSİZ BULUNMASI NEDENİYLE İŞÇİLER YEMEKHANELERDE ÇATAL-KAŞIK VURUP CEP TELEFONU IŞIKLARIYLA PROTESTO GERÇEKLEŞTİRDİ.