Bursa-Balıkesir sınırında meydana gelen orman yangınına hava ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Bayıryüzügüney Mahallesi ile Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Düğüncüler köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Bursa ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, etraftaki Bayıryüzügüney Mahallesi tedbir amacıyla boşaltıldı.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının Dursunbey ilçesindeki Bayıryüzügüney ve Adaören mahalleleri kırsalında başladığını ve ormanlık alana yayıldığını bildirdi. Yangını söndürme çalışmalarında, 3 uçak, 4 helikopter, 11 arazöz, 5 itfaiye aracı, 6 ilk müdahale aracı, 5 su tankeri, 2 dozer, 1 kepçe, 16 hizmet aracı, 2 toma aracı, 3 ambulans ve 6 otobüs olmak üzere toplam 174 personel görev alıyor.
Bursa-Balıkesir sınırında çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.
Bursa-Balıkesir sınırında çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.