Burhaniye'de 30 Ağustos coşkusu: anıta çelenk törenleriyle başladı

Burhaniye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı; askeri tören, şiirler, halk oyunları ve bando gösterisi yapıldı.

Yayın Tarihi: 30.08.2026 13:38
Güncelleme Tarihi: 30.08.2026 13:38

Burhaniye'de 30 Ağustos coşkusu: anıta çelenk törenleriyle başladı

Törende öne çıkanlar:

Burhaniye ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yılı Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu törenlerle kutlandı. Program, anıta çelenk sunulmasıyla başladı ve kentte birlik duygusu ön plandaydı.

Törene Kaymakam Cumali Atilla, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mert Altuğ ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler katıldı; yetkililer anıta çelenk koydu.

Resmî tören ve konuşma:

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mert Altuğ günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler törene duygusal bir hava kattı.

Görsel ve kültürel etkinlikler:

Halk Eğitim Merkezi ile Belediye Gençlik Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterileri tören programına renk kattı. Öğretmenler müzik grubunun mini konseri de katılımcıların ilgisini çekti.

Daha sonra Özgür Kanatlar Halk Bandosu eşliğinde düzenlenen geçit töreninde askerler ve öğrenciler birlikte yürüdü; geçit töreni izleyiciler tarafından yoğun alkışla karşılandı.

Tören, Özgür Kanatlar Halk Bandosu'nun geçidi ile sona erdi ve kutlamalar kent genelinde birlik ve coşku içinde tamamlandı.

HALK OYUNLARI

HALK OYUNLARI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.