Burdur’da Türk Mutfağı Haftası: Yöresel Lezzetler Millet Kıraathanesi'nde Tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Burdur’un coğrafi işaretli ve geleneksel lezzetleri Millet Kıraathanesi’nde tanıtıldı; Burdur Şiş, Bucak Salebi ve keşkek öne çıktı.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 12:48
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 12:52

Burdur’da Türk Mutfağı Haftası: Yöresel Lezzetler Millet Kıraathanesi'nde Tanıtıldı

Burdur’da Türk Mutfağı Haftası yöresel lezzetlerle başladı

Türk Mutfağı Haftası, Burdur’un coğrafi işaretli ve geleneksel tatlarını öne çıkarmak amacıyla Millet Kıraathanesinde düzenlenen bir etkinlikle başladı. Program, yerel yemek kültürünü gündeme taşıma ve mutfak değerlerinin korunmasına katkı sağlama hedefiyle organize edildi.

Etkinliğin hedefleri

Etkinlikte, Türk mutfağı konusunda farkındalık oluşturmak, markalaşmayı desteklemek ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel özelliklerini hem yurt içinde hem de yurt dışında vurgulamak amaçları açıklandı. Organizasyon, yöresel lezzetlerin bilinirliğini artırarak sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedefliyor.

Tanıtılan yöresel ürünler

Program çerçevesinde Burdur yöresinin bilinen tatlarından Burdur Şiş, Bucak Salebi ve keşkek gibi ürünler ziyaretçilere sunuldu. Sunumlar, lezzetlerin hazırlanış süreçleri ve geleneksel reçetelerin korunması üzerine bilgilendirici açıklamalar eşliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşması

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, "Türk Mutfağı ve Burdur Mutfağının önemli değerlerini hem sizlerle buluşturmuş olacağız hem de tadımlamış olacağız. Hepimizin mutfağında gördüğümüz şeyleri bazen süsleyerek bazen de özgür reçetesini uygulayarak paylaşmamız gerekiyor. Bu da kültürümüze sahip çıkmanın bir yolu" dedi.

Etkinlik, yerel gastronomi mirasının korunması ve tanıtılmasında somut adımlar atıldığını gösterirken, Burdur mutfağının özgün lezzetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için bir platform sağladı.

YÖRESEL YEMEKLER

YÖRESEL YEMEKLER

YÖRESEL YEMEKLER

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.