Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,24 0,08%
EURO
34,77 -0,31%
ALTIN
2.426,13 -0,25%

Bunu duyan markete hücum etti! Canan Karatay faydalarını tek tek açıkladı: Virüsleri yok ediyor, Alzheimer’i önlüyor!

Prof. Canan Karatay bomba bir iddiada bulundu: Bu sirke, virüslere karşı koruyor, Alzheimer ve Parkinson’u engelliyor! Peki sirke nasıl yapılır ve nasıl tüketilir, hangi hastalıklara karşı koruyucudur? Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 24.02.2024 18:44
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 18:44

Bunu duyan markete hücum etti! Canan Karatay faydalarını tek tek açıkladı: Virüsleri yok ediyor, Alzheimer’i önlüyor!

Ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında hastalıklara karşı korunmak için sirke içilmesini tavsiye etti. Karatay, sirkenin 7 bin yıllık bir doğal ilaç olduğunu ve vücuttaki mikrop, parazit, toksin ve küfü öldürdüğünü söyledi. Ayrıca sirkenin kan şekerini düzenlediğini, bağışıklığı güçlendirdiğini ve Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkları önlediğini de ekledi. Sirke hangi hastalıklara karşı koruyucudur? Peki sirkenin yan etkileri nelerdir? İşte detaylar...

SİRKE NASIL YAPILIR VE TÜKETİLİR?

Sirke, üzüm suyunun mayalanması ve fermantasyonuyla elde edilen bir tür sirke çeşididir. Evde yapmak için üzüm suyu, su ve maya karıştırılıp bir kavanoza konur ve ağzı kapatılır. 

SİRKE

Kavanoz, ılık ve karanlık bir yerde 2-3 ay bekletilir. Sirke oluştuğunda süzülüp şişelere konur. Sirke, günde bir kaşık suya karıştırılarak veya gargara yaparak tüketilebilir.

SİRKE HANGİ HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCUDUR?

Sirke, anti bakteriyel özelliği ile vücuttaki kötü bakterilerle savaşır ve bağışıklık sistemini destekler. Soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu, pamukçuk, bit, parazit gibi hastalıklara karşı koruyucudur. Ayrıca, sirke, kan şekerini düzenler, insülin duyarlılığını artırır ve diyabet riskini azaltır. 

ÜZÜM SİRKESİ YAPIMI

Sirke, aynı zamanda, kan basıncını düşürür, kalp damar sağlığını korur, antioksidan kapasitesi ile kanser riskini azaltır. Sirke, beyin sağlığı için de faydalıdır. Beyin bulanıklığını giderir, unutkanlığı önler, Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkları engeller.

SİRKENİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Sirke, doğru miktarda ve şekilde tüketildiğinde sağlığa faydalıdır. Ancak, fazla tüketimi mide ve boğazda yanma, diş minesinde aşınma, potasyum seviyesinde düşüş, kanama bozukluğu, alerji gibi yan etkilere neden olabilir. 

SİRKE YAPILIŞI

Bu nedenle, sirke tüketirken dikkatli olmak ve doktorunuza danışmak gerekir. Ayrıca, sirke, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Özellikle, diyabet, kalp, böbrek, karaciğer hastalığı olanlar veya kan sulandırıcı ilaç kullananlar sirke tüketmeden önce doktorlarına başvurmalıdırlar.