
Bulgaristan'da Gastronomi Fuarı
Bulgaristan'ın başkenti Sofya, Uluslararası Otel, Restoran ve İkram Ekipmanları Fuarı'na ev sahipliği yaptı. Fuar kapsamında düzenlenen "GastronomiX" Gurme Fuarı, Türk şeflerin sunumlarıyla dikkat çekti. Dünya İslami Şefler Birliği Genel Başkanı Öner Çulfaz, fuarda yaptığı sunumda Türk mutfağına olan ilginin altını çizdi.
Osmanlı Mutfağından Bir Lezzet: Mutancana
Şef Çulfaz, "Lezzetlerin Kavşağı Türkiye" başlığı altında, Osmanlı’dan günümüze ulaşan ve tarihçesi 200 yılı aşkın olan mutancana yemeğini tanıttı. Fatih Sultan Mehmet döneminde askerlerin beslenmesinde önem taşıyan bu yemeğin, içeriği ile dinçlik verdiğini vurguladı.
Türk Mutfağının Global Tanıtımı
Çulfaz, Türk mutfağının dünya geneline tanıtımını büyük bir onurla sürdürdüklerini ifade etti. Bulgaristan'da Türk mutfağına duyulan ilginin, Türkiye'nin yemek kültürünün uluslararası alandaki değerini gözler önüne serdiğini aktardı. "Milli Mutfak Hareketi" çerçevesinde oluşturulan arşiv ile Türk kültürü ve mutfağının tanıtımına devam edeceklerini belirtti.
Bulgaristan'da Türk Mutfağının Yeri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Ceren Akkök de Türk mutfağının Bulgaristan'daki önemine vurgu yaptı. Akkök, fuar sırasında "helva-i hakani" tatlısının tanıtımını yapacaklarını belirtti.
Uluslararası Otel, Restoran ve İkram Ekipmanları Fuarı, 21 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.
Başkent Sofya’nın Uluslararası Fuar Merkezi’nde (IFC) açılan SIHRE - Uluslararası Otel, Restoran ve İkram Ekipmanları Fuarın “GastronomiX” Gurme Fuarına katılan Türk şeflerin sunumları izleyici ve diğer katılımcı şeflerin ilgisini çekti. Dünya İslami Şefler Birliği (WICS) Genel Başkanı Şef Öner Çulfaz (sağda) “Lezzetlerin Kavşağı Türkiye” başlıklı sunumunda Mutancana isimli klasik Osmanlıdan hatıra kalan yemeğin tarihçesini ve hazırlanmasını tanıttı. Şef Çulfaz'ın tanıtımına, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Zeynep Ceren Akkök (solda) eşlik etti.
Başkent Sofya’nın Uluslararası Fuar Merkezi’nde (IFC) açılan SIHRE - Uluslararası Otel, Restoran ve İkram Ekipmanları Fuarın “GastronomiX” Gurme Fuarına katılan Türk şeflerin sunumları izleyici ve diğer katılımcı şeflerin ilgisini çekti. Dünya İslami Şefler Birliği (WICS) Genel Başkanı Şef Öner Çulfaz (sağda) “Lezzetlerin Kavşağı Türkiye” başlıklı sunumunda Mutancana isimli klasik Osmanlıdan hatıra kalan yemeğin tarihçesini ve hazırlanmasını tanıttı. Şef Çulfaz'ın tanıtımına, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Zeynep Ceren Akkök (solda) eşlik etti.