Bulgaristan'da 15 Temmuz Anma Töreni
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.
Saygı Duruşu ve Marşlar
Törende, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca, Bulgaristan ve Türkiye ulusal marşları okundu.
Büyükelçi Uyanık'ın Açıklamaları
Büyükelçi Mehmet Sait Uyanık, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti için yakın tarihin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti. Uyanık, "Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü, bağımsızlığını, özgürlük ve demokrasisini hedef alan işgal teşebbüsü, vatandaşlarımızın cesareti ve devletimizin kararlılığıyla bastırılmıştır" dedi.
Darbe girişiminin FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Uyanık, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin FETÖ terör örgütüyle mücadelesi, ulusal güvenliğin en önemli yapıtaşlarından birini teşkil etmektedir. Bu sebeple, bu mücadele terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle rehavete kapılmayacak, ulusal ve uluslararası alandaki meşru mücadelemiz örgüt tamamen tasfiye oluncaya değin kararlılık içinde sürdürülecektir" şeklinde konuştu.
Dostluk ve İşbirliği Vurgusu
Uyanık, Türkiye'nin dost ve müttefiklerinin işbirliğiyle FETÖ yapılanmalarının büyük bir kısmının akamete uğradığını belirterek, "Komşu, dost ve müttefik Bulgaristan'da yaşayan Bulgar dostlarımız ve kıymetli soydaşlarımızın da bu eli kanlı örgüt konusunda aydınlatılmaları ve müteyakkız olmaları konusunda gayretlerimiz devam edecektir" ifadesini kullandı.
Dua ve Sergi
Törende, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci'nin dua okumasının ardından misafirler, konutun avlusunda düzenlenen Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz ve Hafıza" isimli fotoğraf sergisini gezdiler.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni organize edildi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda yapılan törene, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni organize edildi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda yapılan törene, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.