Buldanlı avcılar sertifikalarını aldı
Buldan Kara Avcılar Derneği girişimiyle, Buldan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gözetiminde düzenlenen eğitim programında, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli tarafından verilen derslerin ardından avcılar yapılan sınavı başarıyla tamamlayıp sertifikalarını aldılar.
Eğitim ve sertifikalandırma süreci
Eğitimde, kanun ve kurallar çerçevesinde avcılığın temel ilkeleri ile saha bilgileri aktarıldı. Katılımcılar sınav sonucunda yetkinlik belgelerini teslim aldı ve kayıtları ilgili kurumlar nezdinde tamamlandı.
Dernek başkanının değerlendirmesi ve uygulama kuralları
Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin şu değerlendirmeyi yaptı: "Avcılık, sertifika almakla başlar. Birçok kişi avcılığa karşı olsa da eli kanlı kattiler değil tam tersi bu güzel vatanın güvenlik güçlerinden sonraki eli silahlı gönüllü askeri gücüdür. Dedelerimizden duyduğumuz kadarı ile Kurtuluş Savaşımızın başlangıcındaki Kuvay-ı Milliyenin kuruluş aşamasına bir baksınlar. Avcı her yerdedir. Bunun en son örneğini 28 Ağustos günü başlayan ve beş gün boyunca devam eden orman yangınında biz avcıların ikinci evi olan ormanlarımızın yandığı yangın felaketinde gördük. Birçok birimin yangının boyutundan koordine olamadığı yerde dağları avuçlarının içi gibi bilen bizler, her noktada yangına müdahalenin ve lojistik desteğin tam merkezinde idik. Yaradan bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın. Olursa da bizler her zaman orada olacağız. Av günleri keklik ve tavşan için Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmî tatil günlerinde, göçmen kuşlar ve domuz avı için ek olarak Salı günleri serbesttir. Bunun haricinde avcılık yapanları gören vatandaşlarımızdan 112 acil hattına ihbarda bulunmalarını rica ederim. Tüm avcılarımıza kazasız, belasız avlar temenni ederim" dedi.
BULDAN KARA AVCILAR DERNEĞİ GİRİŞİMİ İLE BULDAN HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖZETİMİNDE, DENİZLİ DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ TARAFINDAN DERS VERİLEN AVCILAR, YAPILAN SINAV SONUCUNDA SERTİFİKALARINI ALDILAR.