Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bugün sona erecek olan 2024 bütçe toplantılarında 3 madde daha kabul edildi

11 Aralık'ta başlayan 2024 yılı bütçe görüşmeleri bugün tamamlanacak. Bütçede 11.12. ve 13. maddeler de kabul edildi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 11:19
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 11:19

Bugün sona erecek olan 2024 bütçe toplantılarında 3 madde daha kabul edildi

2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Süregelen toplantılarda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 11, 12 ve 13. maddeleri onay alarak kabul edildi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya onay alan maddeler ile alakalı söz hakkı isterken, 2 gün içerisinde verilen 12 şehit ile alakalı iktidarın terörle mücadele ile alakalı konuşmasının vakti olmadığını artık harekete geçme vakti olduğunu sözlerine ekledi. Kaya açıklamasında, "İktidarın, sadece silahlı kuvvetlere bu işi havale ederek terör sorununun çözülemeyeceği gerçeğini de göz önüne alarak bu ülkeden ve bu coğrafyadan çatışmayı ve terörü bir an önce atmasını arzu ediyoruz. Bu manada terörün, geniş kapsamlı bir şekilde masaya yatırılarak bu sorunun partiler üstü görülmesi gerekiyor." dedi.

ÜRETİM ARTTIRILMALI

Ülkemizin yeri ve önemi bakımından üretime elverişli sahalarla dolu olduğunu belirten Kaya; "Böyle bir coğrafyada yaşayıp yüksek oranda yoksulumuz varsa, bu, beceriksiz iktidarların iş başında olmasındandır." dedi. Ulusal güvenlik bakımından herkesin harekete geçmesi gerekliliğini belirten Kaya; tüm koruma güçlerine desteğe hazır olduklarını belirtti.

ARGE'nin daha fazla önem kazanması gerekliliği yatırım yapılmasının şartından bahseden Kaya; "Sadece şimdiyi değil en az 20 yıl sonrasını düşünerek üretimde öne çıkacak malzeme ve teknolojileri belirlememiz, devletin AR-GE yatırımı yapmasını sağlamamız gerekiyor. Hal böyleyken hükümet harcamaları içinde zaten oldukça az olan AR-GE payının daha da azalmasının akla mantığa sığan bir tarafı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

tbmm

MANZARA AÇIK

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise son 12 yıllık sürecin ülkemizin kayıp dönemi olduğunu söyledi. Sadece ekonomik kalkınma sağşanarak Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaşlığa ulaşabileceğimizi belirten Emre; ''son 12-13 yıllık dönemdeki manzara çok açık bir başarısızlıktır. Türkiye'nin ekonomik performansı, son AK Parti dönemi için bir büyük duraklama, geriye gidiş devridir." dedi.

meclşs

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, 2024 yılı bütçesi işe alakalı olarak yaptığı konuşmada ülkemizin geleceği için önemli adımlar atılması gerekliliğini sözlerine ekleyerek, ''2024 yılı bütçesinin eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma kadar birçok alanda yapılacak harcamalarla halkımızın refahına katkı sağlayacağına MHP olarak inancımız tamdır. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin kalkınması ve refahının artması için el ele vermiş, ortaya koyduğu projelerle ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği kazanımlarla birlikte Türkiye daha güvenli, daha kalkınmış ve daha istikrarlı bir ülke haline gelmektedir." diye konuştu.

TBMM görüşmelerinde 2024 Yılı için bütçe kanununun 11, 12 ve 13. maddeleri kabul edildi.

024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri 11 Aralık'ta başlamış ve bugüne kadar da kesintisiz olarak gelmişti. Bugün toplantı tamamlanacak ve Kesin Hesap Kanunu Teklifi açık oylamaya gidecek. oplantıların bugün sona ereceği belirlenirken, 2024 zam toplantılarının kaldığı yerden devam edeceği açıklandı