Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bugün pazarda domatesin kilosu 40 TL’ye çıktı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Bugün kurulan pazarlarda domatesin kilosu 40 TL’ye kadar çıktı. Vatandaş gördüğü manzara karşısında şok oldu. Geçtiğimiz haftalarda 15 TL’ye bile domates bulunurken, şimdi tezgahlarda en düşük 25 TL. Gören şaşkına uğruyor. İşte domatesin güncel kilogram fiyatı…

Yayın Tarihi: 25.12.2023 15:05
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 15:25

Bugün pazarda domatesin kilosu 40 TL’ye çıktı! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı

Pazar fiyatları gün geçtikçe artışa geçerken, bu fiyatlandırmalardan en fazla nasibini alan ürün bu hafta domates oldu. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 15 TL’ye satılan domatesin, bu hafta birden 40 TL’ye yükselmesi vatandaşı şaşkına uğrattı. Bu hafta domates tezgahları dolum mu kalacak yoksa yine rekor satışı mı gelecek büyük merak konusu.

KİLOSU 40 TL’YE DAYANDI 

Türkiye’de domates fiyatları bugün kurulan pazarlarda tavan yaparak kilogram başına 40 TL’ye kadar çıktı. Bu ani ve yüksek fiyat artışı vatandaşları şaşkına çevirirken, alışveriş yapanların yüzleri de düşmüş durumda. Geçtiğimiz haftalara oranla, bu hafta pazarda domatesin fiyatının en düşük 25 TL seviyelerine yükselmiş olması tüketicileri zor durumda bıraktı.

Domates kg fiyatı

Domateste yaşanan bir haftalık fiyat artışı, tüketicilerin pazar bütçelerin ciddi şekilde zorlarken; domates gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir üründeki bu yüksek fiyatlandırma vatandaşların harcamalarını gözden geçirmelerine sebep oldu. Vatandaşlar geçtiğimiz hafta 1 - 2 kg domates alırken, bu hafta bu kilogramlar yarıya düştü. Geçtiğimiz haftalarda 15 TL’ye kadar tezgahlarda satışı gerçekleştirilen domates, bu hafta itibari ile 40 TL’ye ulaştı. Tüketiciler alternatif bir ürün arayışına yön verse de nafile.

Pazartesi tezgahlarında domates fiyatlarındaki bu çıkış önümüzdeki günlerde domatesin ne kadar talep göreceği ve tüketici taleplerini karşılayıp karşılayamayacağı konusunda da büyük bir merak konusu uyandırıyor. Eğer tüketici düşüş taleplerine göre hareket edilirse, önümüzdeki haftalarda domates fiyatlarında düşüş yaşanabilir. Ancak tüketiciler yine geçtiğimiz haftalardaki gibi aynı tüketim oranına devam ederse, domatesin fiyatı sabit kalacağı konuşulanlar arasında. Önümüzdeki haftanın pazar fiyatlarında domates fiyatları büyük bir merakla bekleniyor.