Buca’da yolunu kaybeden 76 yaşındaki kadını ücretsiz evine ulaştıran taksici ödüllendirildi
İzmir’in Buca ilçesinde yeni taşındığı semtten ilaç almak için çıkan ve dönerken yolunu kaybederek panik yaşayan 76 yaşındaki kadın, çevredeki vatandaşların dikkati ve bir taksi şoförünün müdahalesi sayesinde ailesine güvenle ulaştırıldı.
Olayın detayları
Olayda, bölgeden geçen vatandaşların durumu fark edip İşçievleri Taksi Durağı’na ait aracı durdurmasıyla yaşlı kadın taksiye alındı. Taksiyi kullanan Volkan Gökbaş (46), kadını önce sakinleştirip adres bilgilerinin yeniden tespit edilmesini sağladı. Gökbaş, ücret talep etmeden yaşlı kadını evine götürdü ve yakınlarına teslim etti.
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası taksici Volkan Gökbaş’ı bu duyarlı davranışı nedeniyle plaketle ödüllendirdi.
Taksicinin açıklamaları
Olay günü yaşananları anlatan Volkan Gökbaş, "Bir kadın, yolunu kaybetmiş ve oldukça korkmuş bir teyzeyi yanıma getirerek onu evine götürüp götüremeyeceğimi sordu. Arabadan inerek teyzenin yanına gittim ve onu sakinleştirdim. Ardından aracıma aldım. Yolda giderken aramızda bazı diyaloglar geçti; başlarda çok korkmuştu ama zamanla sakinleşti. Evinin yolunu kaybetmiş ve epey aşağı kadar yürümüştü. Taksiye binmek istiyordu ancak parası yoktu. Esasında bu durumu Allah’ın karşıma çıkardığı bir fırsat olarak görüyorum. Onu sağ salim evine ulaştırdım ve çokça duasını aldım" şeklinde konuştu.
Dualar ve mesleğe dair mesaj
Gökbaş, yapılan yardımın meslek algısını olumlu etkilemesini ve edilen duaları bir meslektaşına adadığını ifade etti: "Hayatta bu duaların yerini hiçbir paranın tutamayacağına inanıyorum ve bu iyiliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Yardım etmeyi seven bir insanım; teyzeyi panik halinde görünce ona destek olmak istedim. İki yıldır bu işi yapıyorum ve insanların taksicilere olan bakış açısını olumlu yönde değiştirmeye çalışıyorum. Normalde bir sosyal medya kanalım var ve bu tür olayları orada da paylaşıyorum. Yaptığım şey aslında herkesin yapması gereken insani bir görevdi. Ayrıca bir ay önce taksisi başında ekmeğini kazanırken canice öldürülen meslektaşımız Deniz Örer’i de anmak istiyorum. Teyzenin ettiği tüm duaları onun ruhuna armağan ediyor, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum."
Odadan teşekkür
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Mesut Yılmaz ise taksiciye teşekkür ederek, meslek mensuplarının toplumun yardımına hazır olduğunu vurguladı: "Başkanımız ve tüm meslektaşlarım adına, Volkan Gökbaş’a bu duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Bizim öncelikli amacımız sadece para kazanmak değil. Yirmi dört saat sokaklarda görevdeyiz. Yardıma muhtaç olan, aciz durumdaki yardım isteyen herkese bir şekilde destekte bulunuyoruz. Başkanımız ve odamız adına Volkan Gökbaş’a tekrar çok teşekkür ediyor, kendisine sağlıklı ve selametli günler diliyorum".
BUCA İLÇESİNDE YENİ TAŞINDIĞI EVDEN İLAÇLARINI ALMAK ÜZERE DIŞARI ÇIKAN VE GERİ DÖNÜŞTE YOLUNU KAYBEDEREK BÜYÜK PANİK YAŞAYAN 76 YAŞINDAKİ KADININ İMDADINA BİR TAKSİ ŞOFÖRÜ YETİŞTİ.