Buca'da iki operasyonda uyuşturucu, ruhsatsız silah ve kaçak tütün ele geçirildi: 3 gözaltı

İzmir Buca’da iki ayrı operasyonda sentetik ecza, ruhsatsız tabanca, tüfek ve kaçak tütün ürünleri ele geçirildi; 3 şüpheli adli mercilere sevk edildi.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 15:51
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 15:51

Buca'da iki operasyonda uyuşturucu, ruhsatsız silah ve kaçak tütün ele geçirildi: 3 gözaltı

Buca'da iki ayrı operasyonda uyuşturucu, ruhsatsız silah ve kaçak tütün ele geçirildi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Buca ilçesinde yürüttükleri çalışmalarda iki ayrı operasyonda çok sayıda uyuşturucu hap, ruhsatsız silah ve kaçak tütün mamulü ele geçirdi. Operasyonlarda toplam 3 şüpheli gözaltına alındı.

İnönü Mahallesi operasyonu: Sentetik ecza ve ruhsatsız silahlar

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin İnönü Mahallesi'nde gerçekleştirdiği operasyonda, N.Ö. ve H.Ö. isimli şahıslar yakalandı. Şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1.173 adet sentetik ecza, 4 adet ruhsatsız tabanca, 194 adet fişek, 1 adet tüfek ve 10 adet kartuş ele geçirildi.

Göksu Mahallesi operasyonu: Kaçak tütün ürünleri

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında Göksu Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda ise İ.M. isimli şüpheli gözaltına alındı. Şahsın iş yerinde yapılan aramalarda, 30.800 adet boş makaron, 1.200 adet içi doldurulmuş kaçak sigara, 5.500 gram nargile melası ve 64 paket kaçak sigara bulundu.

Her iki operasyonda yakalanan toplam 3 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildiği öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti ve silah kanununa muhalefet ile kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

İZMİR’İN BUCA İLÇESİNDE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İKİ AYRI OPERASYONDA ÇOK SAYIDA...

İZMİR’İN BUCA İLÇESİNDE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İKİ AYRI OPERASYONDA ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU HAP, RUHSATSIZ SİLAH VE KAÇAK TÜTÜN MAMULLERİ ELE GEÇİRİLDİ. OLAYLARLA İLGİLİ 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

İZMİR’İN BUCA İLÇESİNDE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İKİ AYRI OPERASYONDA ÇOK SAYIDA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.