Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu yapay zekâ destekli oyun kolu yapacağınız hamleleri önceden tahmin edebiliyor!

AI Shark isimli bir şirket, CES 2024'te yeni bir yapay zekâ oyun kolunu tanıttı. Bu oyun kolu, yapay zekâ desteği sayesinde bir sonraki adımda hangi basacağınızı tahmin edebiliyor.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 09:42
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 09:42

Bu yapay zekâ destekli oyun kolu yapacağınız hamleleri önceden tahmin edebiliyor!

AI Shark, internet sitesinde, bir sıralı işlem birimi, bir oyun kolu, bir fare, bir klavye ve bir de kulaklıktan oluşan yapay zekâ destekli 5 yeni ürününü duyurdu. Bu oyun kolu ise yapay zekâ desteğiyle bir sonraki hamlede hangi tuşa basacağınızı tahmin edebiliyor.

Şirkete göre, çevre birimi, tutuşunuzun basıncını ve düğmeye basışlarınızın zamanlamasını algılayabilen sensörler içeriyor. İçindeki yapay zekâ, daha sonra kontrol cihazının düğmelerinin hassasiyeti ve tepki süresinde gerçek zamanlı ayarlamalar yapabiliyor.

AI Shark, cihazın ürün sayfasında "Kumandanın yapay zekâsı, alışkanlıklarınızdan ve tercihlerinizden öğrenerek oyun tarzınıza uyum sağlıyor. Düğme yeniden eşlemeleri ve hassasiyet ayarlamaları önerebilir. Böylece tüm beceri seviyelerindeki oyuncuların karmaşık hareketleri zahmetsizce gerçekleştirmesini kolaylaştırır. Yeni oyuncular için sezgisel bir rehbere sahip olmak gibi, deneyimli oyuncular için ise sürekli gelişen ve uzmanlıklarına uyacak şekilde kendini ayarlayan bir araç” diye açıklıyor.

gamepad

HAKSIZ BİR AVANTAJ MI YARATACAK?

Orijinal GameShark çıktığında, konsollarda çevrim içi oyun oynamak uzak bir hayaldi. Şimdi ise milyonlarca oyuncu her gün Fortnite, Call of Duty ve Grand Theft Auto Online'da birbirleriyle yarışıyor. Eğer bu yapay zekâlı kontrol cihazı AI Shark'ın iddia ettiği kadar yetenekliyse, sahiplerine rekabette haksız bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Elbette AI Shark, aslında tutamayacakları göz kamaştırıcı vaatlerde bulunan ilk AI şirketi olmayacak. Öte yandan, bu yapay zekâ destekli oyun çevre birimlerinin önümüzdeki yıllarda nasıl gelişeceği ve oyun yapımcılarının bunları nasıl ele alacağı merak konusu oldu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ