Bist 100
10.067,35 1%
DOLAR
32,4 -0,15%
EURO
34,8 0,12%
ALTIN
2.421,57 -0,2%

Bu yapay zekâ destekli e-bisiklet, daha akıllı bir sürüş sağlamak için ChatGPT kullanıyor!

Bir şirket, koçluk ve fitness verileri toplama merkezi olarak hizmet veren yapay zekâ destekli bir e-bisiklet geliştirdi.

Yayın Tarihi: 15.01.2024 15:29
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 15:39

Bu yapay zekâ destekli e-bisiklet, daha akıllı bir sürüş sağlamak için ChatGPT kullanıyor!

Yapay zekâ destekli bir e-bisiklet geliştiren ve bu bisikleti ChatGPT ile entegre eden Urtopia isimli şirket, bu bisikleti Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıttı.

Urtopia CEO'su Owen Zhang, e-bisikletin Smartbar'ında yer alan ileri teknoloji özelliklerini bisiklet dünyasının "Jarvis'i" olarak tanımladı. Jarvis, Marvel'den Tony Stark'ın Iron Man giysilerinde bulunan yapay zekâya atıfta bulunuyor. Urtopia Smartbar, sürücü ve e-bisiklet arasında doğrudan etkileşimlerle akıllı telefonunuza bağlanan LTE ve Bluetooth aracılığıyla ChatGPT sağlıyor. Bu bağlantılar sesli komutlar aracılığıyla gerçekleşiyor. Ayrıca, ChatGPT entegrasyonundan yararlanmak için bir akıllı telefona gerek kalmıyor.

Dahası, Urtopia'nın en yeni bisikletleri mobil koçunuz, akıllı yol arkadaşınız ve sesle etkinleştirilen asistanınız olarak işlev görebiliyor. Bunu yapmak için sesli komutları etkinleştirip bisiklete nereye gitmek istediğinizi söylemek ve bir mesafe belirtmek yetiyor. ChatGPT ve bisikletin bağlantısı, ihtiyaçlarınızı karşılayan en iyi bisiklet rotasını buluyor. Daha sonra kullanıcı, bu rota boyunca hem ekranda görsel olarak hem de sözlü komutlarla yönlendiriyor.

bisiklet

MART AYINDA SEVKİYATA BAŞLAYACAK

Yakında çıkacak Urtopia akıllı yüzük ise daha sağlam bir koçluk deneyimini kolaylaştırmaya yardımcı olacak. Yüzük, uyku aşamaları da dahil olmak üzere temel sağlık verilerinizi toplar ve mevcut fitness durumunuza göre optimize edilmiş bir sürüş deneyimi sağlamak için bunları bisiklet verilerinizle senkronize edecek. Akıllı yüzükten gelen veriler iyi uyuduğunuzu ve yüksek düzeyde hazır olduğunuzu gösteriyorsa, e-bisiklet elektrik motorundan daha az yardım sağlayacak. Kötü uyuduysanız ve tipik kondisyon seviyenizi aştıysanız, bisiklet yükünüzü dengelemek ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için daha yüksek düzeyde yardım sağlayabilecek.

Bisiklet, ayrıca iyileşme seviyenize göre bir mesafe ve bisiklet rotası önerecek. Önerilen antrenmanın yanı sıra ChatGPT, bu sürüşü en iyi şekilde nasıl tamamlayacağınız konusunda rehberlik sağlayacak. Bu koçluk, hedef kalp atış hızını, kondisyon seviyenize göre en iyi nasıl pedal çevireceğinizi ve diğer kişiselleştirilmiş koçluk ipuçlarını içerecek.

Urtopia Carbon 1 Pro şimdi 2 bin 499 dolar karşılığında ön sipariş edilebiliyor ve mart ayında sevkiyata başlaması planlanıyor. Urtopia Fusion GT ve Urtopia Smart Ring'in ise temmuz 2024'te satışa sunulması planlanıyor.