Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Bu tarif ile patatesinizin içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır olacak! Restoran usulü patates kızartması tarifi

Dışı çıtır çıtır, içi sulu yumuşacık bir patates kızartması yapmak istiyorsanız; doğru tariftesiniz! Fast food zincirlerindeki patates kızartmalarını evinizde yapmaya hazır olun. Evde yapacağınız mükemmel patates kızartması tarifiyle bir daha restoranlarda, fastfood zincirlerinde patates kızartması yemeyeceksiniz.

Yayın Tarihi: 10.12.2023 16:51
Güncelleme Tarihi: 10.12.2023 16:51

Bu tarif ile patatesinizin içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır olacak! Restoran usulü patates kızartması tarifi

Evinizde fast food kültürünü yaşatacak, lezzetli mi lezzetli içi yumuşacık dışı ise çıtır çıtır bir patates kızartması yapmak istiyorsanız; doğru tarifi okuyorsunuz. İşte restoranları bile sollayıp geçecek hem lezzetli hem pratik çıtır çıtır patates kızartması tarifi tarifi...

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Doğru patates seçimi, kızartma sonucunu etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Kızartmalık patatesi seçerken muhakkak sert ve taze olanları tercih etmeniz önemli. Dolaşımını yavaşlatacak olan yumuşak patatesler, çıtır dışa sahip kızartmaları elde etmenin önüne geçebilir.

İkinci adım olarak patatesleri doğramak önemlidir. Çoğunlukla kızartmayı yapabilmek için ince ve düzgün dilimlenmiş patatesler kullanılmaktadır. İnce dilimlenmiş patatesler daha homojen ve hızlı bir şekilde pişer. Böylelikle içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Dilimlerin kalınlığına muhakkak dikkat ederek mümkün olduğunca eşit şekilde patateslerinizi doğramaya çalışın. 

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Patateslerinizi hazırladıktan sonrası 15 - 30 dakika boyunca soğuk su içersinde bekletin. Böylelikle patatesteki nişastanın büyük bir kısmı suya geçecektir ve patatesinizin dışı daha çıtır çıtır olabilecektir. Patatesleri sudan süzdükten sonra kağıt havlu yardımıyla nazikçe kurulamalısınız. 

Son olarak ise kızartma işlemine geçmelisiniz. Kızartma işleminde genellikle ayçiçek yağı ya da mısır yağı tercih edilmektedir. Yağın tavada ya da fırında önceden ısıtılması önemlidir. Kızgın yağa doğramış olduğunuz patateslerinizi ekleyin. Patatesleri aşırı şekilde doldurmamaya özen göstermelisiniz.