Bist 100
10.771,36 0%
DOLAR
32,82 0,04%
EURO
35,24 -0,18%
ALTIN
2.437,21 -1,62%

Bu sabah evinizin simitçi olun! Mis gibi tereyağlı simit tarifi

Kahvaltılarınızı farklı bir renk katmak istiyor, çocuklarınızın beslenme çantasına enfes lezzetli bir öğün eklemek istiyorsanız, bu sabah evinizin simitçisi sizler olun! İnanın bu tarifi yaparken kimseyi yataktan kaldırmanıza gerek kalmayacak. Fırına girdiği zaman kokusuyla herkese uyandırmayı başaracak. İşte tereyağlı simit tarifi...

Yayın Tarihi: 29.12.2023 09:53
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 09:53

Bu sabah evinizin simitçi olun! Mis gibi tereyağlı simit tarifi

Sabah kahvaltılarınızda lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, çocuklarınızın beslenmesine ekleyeceğiniz lezzetli ve doyurucu bir öğün eklemek istiyorsanız: müjde! Tereyağlı simit tarifi sizinle. Bu sabah evinizin simitçisi sizler olacak, enfes lezzetli tereyağlı simit tarifini yapacaksınız. Bu tariften sonra bir daha dışarıdan simit almanıza gerek kalmayacak. İşte lezzetli mi lezzetli, kıyır kıyır tereyağlı simit tarifi...

TEREYAĞLI SİMİT MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde süt 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde su
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde maya
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
  • 3.5 - 4 su bardağı ölçüsünde un 
  • Kaplamak için eğer simit için uygun susam yoksa almış olduğun susamı tavada güzelce kavurun
  • 1 çay bardağı ölçüsünde pekmez
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde su 

TEREYAĞLI SİMİT

TEREYAĞLI SİMİT NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta süt, su, şeker ve mayayı karıştırarak 5 dakika kadar mayanın aktive olmasını bekleyin.
  2. Diğer malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur yoğurun. 
  3. Hamurun iki katına gelene kadar mayalanması için oda sıcaklığın da bir köşeye üstü kapalı bir şekilde bırakın.
  4. Mayısalanan hamuru 8 eşit bezeye bölerek, önce kısa şeritler sonra uzun şeritler şeklinde hazırlayın.
  5. Şekil verip önce pekmez suyunu içersine batırın ve ardından ise susama bulayın.
  6. Susamla kapladıktan sonra fırın tepsisine dizerek 15 - 20 dakika kadar mayalanma işlemi için bekletin.
  7. 230 derecelik ısınmış fırında 15 - 20 dakika boyunca fanlı ayarla güzelce pişirin.
  8. Simitlerin üzerine spreyle su püskürttükten sonra fırının içersine su dolu bir kap koymayı unutmayın. İşte tereyağlı simidiniz hazır. Herkese afiyet olsun...