Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Bu poğaçada ne maya var ne başka bir şey! Fırından çıkınca dayanamayıp üç beş tane ağzınıza atacaksınız

Poğaça yapma sürecinde ev hanımlarını en fazla yoran ve bekleten işlemlerden birisi de poğaça mayalanmasıdır. Bu tarifle mayalı poğaça tariflerini çöpe atacaksınız. Sıcacık fırından çıkan poğaçadan en az 3 5 tane yiyeceksiniz. İşte susamlı mayasız poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 10:11
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 10:11

Bu poğaçada ne maya var ne başka bir şey! Fırından çıkınca dayanamayıp üç beş tane ağzınıza atacaksınız

Bu tariften sonra ev hanımlarının artık saatlerce poğaça mayalanmasınını beklemesine gerek yok. Hem lezzetli hem pratik bu tarif sayesinde 1 saat içersinde poğaçanız hazır. 50 dakikada hazırlayacağınız 20 dakikada da pişirirceğiniz mayasız kaşarlı poğaça tarifinin fırın kokusu tüm apartmanı saracak. Komşularınız sadece bu tarif için bile kapınıza gelecek. Az malzemeli 1 saat içersinde yapacağınız bu tarif gözde tarifiniz olacak. İşte mayasız kaşarlı poğaça tarifi...

MAYASIZ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde sulu yoğurt
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsüne tuz
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tozşeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı ölçüsünde un

İç harcı için;

  • 20 gram kaşar peyniri 
Üzeri için ise;
  •  4 yemek kaşığı ölçüsünde pekmez 
  • Yarım su bardağından daha az su
  • 1.5 çay bardağı ölçüsünde kavrulmuş susam 

MAYASIZ KAŞARLI POĞAÇA

MAYASIZ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta susamları kavurarak tarifimize başlıyoruz. 
  2. Kavurmuş olduğumuz susamları soğumak için bir köşeye bırakıyoruz.
  3. Sonrasında hamurumuzun malzemelerini derin bir karıştırma kabının içersine alarak hamurumuzu güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Hiç bekletmeden tezgahımızın üzerine yorduğumuz hamuru alıyoruz.
  5. Avuç içi büyüklüğünde bezelerimizi alıp elimize yuvarlıyoruz. 
  6. Oluşturmuş olduğumuz bezlerin içlerini açarak kaşarlı yerleştirip somon şeklinde poğaçalarımızı şekillendiriyoruz.
  7. Şekillenen poğaçalarımızı ilk etapta pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsimize sırayla yerleştiriyoruz.
  8. Üzerlerine bıçakla çizikler atıp 180°’de pişiriyoruz.
  9. Tamamen hamurumuz kızarınca fırından alabiliriz. Sıcak sıcak servis etmeyi unutmayın! Herkese afiyet olsun...