Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu marka otomobil kullananlara kötü haber! Arabalar bir bir geri toplanıyor

Tesla, 2 milyon otopilotlu aracını geri çağırıyor! Kullanıcılar şokta! İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 13:20
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 13:20

Bu marka otomobil kullananlara kötü haber! Arabalar bir bir geri toplanıyor

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, gelişmiş sürücü destek sistemi olan otopilotun kontrol sorunlarını giderme amacıyla 2,03 milyon aracını geri çağıracak. ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, otopilotun devreye girdiği durumlarda sürücülerin aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluklarını yeterince yerine getirmediği ve müdahale etmeye hazır olmadığı veya iptal edilip edilmediğini anlamadığı durumlarda çarpışma riskinin artabileceği vurgulandı.

Sorunun çözümü için Tesla'nın yazılım güncellemesi yapması gerektiği ifade edilen açıklamada, 2015 yılı sonlarından bu yana üretilen yaklaşık 2,03 milyon Model X, S, 3 ve Y araçlarının bu güncellemeye tabi tutulacağı belirtildi.

tesla otopilot

NHTSA, uzun bir soruşturmanın ardından Tesla'nın otopilot kullanımındaki sorunları belirledi. Otopilot sisteminin, araçların kendi şeritleri içinde otomatik olarak yönlendirilmesi, hızlanması ve fren yapmasına yardımcı olduğu biliniyor. Ancak, sürücülerin dikkatini yeterince vermemesi nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla yazılım güncellemesine ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı.

Tesla'nın bu büyük ölçekli geri çağırma kararı, otomotiv endüstrisinde güvenlik ve sürücü destek sistemlerine dair tartışmaları bir kez daha gündeme getiriyor. Şirketin, müşterilerine güncelleme yaparak sorunu çözme çabası, otonom sürüş teknolojisinin güvenilirliği konusundaki genel endişeleri de beraberinde getiriyor.