Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Bu kurala uymayanın cezası ağır! 6.440 TL ceza kesilebilir

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), trafik kazalarını azaltmak için yoğun çalışmalar yürütmekte ve bu kapsamda trafik kurallarına uymayan sürücülere yaptırımlar uygulamaktadır.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 15:30

Bu kurala uymayanın cezası ağır! 6.440 TL ceza kesilebilir

Trafikte sorumluluk sahibi olmak sadece kendi can güvenliğimiz için değil, aynı zamanda diğer sürücülerin ve yayaların da güvenliği için hayati önem taşımaktadır. Bu kurallara uymayan birey hem kendi hayatını hem de yayaların hayatını bir anda tehlikeye atmakta iken, bu tehlikeli davranışlardan biri de emniyet şeridini ihlal etmektir. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), trafik kazalarını azaltmak için yoğun çalışmalar yürütmekte ve bu kapsamda trafik kurallarına uymayan sürücülere yaptırımlar uygulamaktadır. Belirlenen yeni kurallarda emniyet şeridini ihlal eden sürücülere 6.440 TL ceza verilmektedir.

tll

Emniyet şeridi ihlali, özellikle büyük kentlerde ve trafiğin yoğun olarak akış sağladığı bölgelerde yaygın olarak görülmekte iken, caydırıcı nitelikte olması adına uygulanan para cezalarının tutarları da bir hayli yüksek seyretmektedir. Sürücüler, zaman kazanmak veya acil durum araçlarına yol vermek için emniyet şeridine girebilmekte iken, bu durum, hem acil durum araçlarının müdahalesini geciktirmekte hem de trafik akışını olumsuz etkilemektedir.

Acil durum araçlarının (ambulans, itfaiye, polis aracı vb.) kullanımına açık olan emniyet şeridini kullanan sürücü ceza almaktadır. Bu şeridin ihlal edilmesi, kazalara ve can kayıplarına yol açabilecek hayati riskler barındırmaktadır. KGM, emniyet şeridi ihlalinin caydırıcılığını artırmak ve denetimleri sıkılaştırma gibi çalışmalarını sürdürürken, Sürücülere de bu konuda duyarlı olmaları gerekliliği mevcuttur.

TRAFİK CEZASI ERKEN ÖDEYENE İNDİRİM

Trafik cezası yiyen sürücü, adına olan cezaları 1 ay içerisinde ödemesi durumunda yüzde 25'lik indirim hak kazanıyor.