Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu kek tarifi adeta C vitamini deposu! Hem lezzetli hem vitamin dolu kek tarifi

Mevsim meyve ve sebzelerinden yararlanarak yapacağınız bu kek tarifi adet C vitamini deposu. Sadece 15 dakikada hazırlayacağımız bu kekin bağımlısı olacaksınız. İşte limonlu portakallı kek tarifi...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 17:26
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 17:26

Bu kek tarifi adeta C vitamini deposu! Hem lezzetli hem vitamin dolu kek tarifi

Kış mevsimlerine girmişken, kış meyve ve sebzelerinden yararlanarak enfes bir kek hazırlamaya hazır olun. Evinizde 15 dakikada hazırlayacağımız 40 dakikada pişirceğiniz 8 - 10 Kişilik bu kek tarifi hem vitamin deposu hem de lezzet bombası. Yılın keki olarak seçilecek bu kek tarifini bir kere yaptığınızda sürekli yapmak isteyeceksiniz. Komşularınız kapınızda bu kek tarifi için kuyruk oluşturacak. Pişerken tüm apartmana yayılacak enfes kokusu tüm komşularınızı meraklandıracak. İşte portakallı limonlu kek tarifi...

PORTAKALLI LİMONLU KEK TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 3 tane yumurta 
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
  • Yarım portakal suyu 
  • Yarım limon suyu
  • 1 tane portakalın rendesi
  • 1 tane limon kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde zerdeçal
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • Aldığı kadar un yaklaşık olarak 3 su bardağı ölçüsünde 

PORTAKALLI LİMONLU KEK

Glazürü için ise 

  • 2 dolu yemek kaşığı ölçüsünde pudra şekeri 
  • Yarım çay bardağı ölçüsüne karışık limonlu portakal suyu 

PORTAKALLI LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta tüm hamur malzemeler ılık olmasına özen göstermeniz gerekli. 
  2. Uygun bir kabının içersinde şekeri ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
  3. Çırpma esnasında bir paket vanilyamızı da içersine ilave ederek çırpmaya devam edelim. 
  4. Daha sonra sütü, sıvı yağı ekledikten sonra bir spatula yardımıyla güzelce harcımızı karıştırmaya başlayalım.
  5. Portakal suyunu kabuğunu ve limon suyunu kabuğunu ekleyelim.
  6. Zerdeçalımızı da ekleyip karıştırma işlemimize devam edelim.
  7. Daha sonra katı olan tüm malzemelerimizi yavaşça ekleyerek spatula yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Kekimizin hafiften akışkan bir kıvam alması önemli. 
  8. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kalıbımıza kekimizi dökelim. 
  9. Yağlı kağıt olmayanlar için ise tereyağı alternatif bir çözüm. Tereyağı ile kalıbınızı yağlayıp buzdolabında bekletmeye unutmayın. Daha sonra harcınızı dökebilirsiniz.
  10. Önceden ısıtmış olduğunuz 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirmeye devam edelim. 
  11. Kekimiz pişerken bir kabin içersinde pudra şekerini alarak, üzerine portakal ve limon suyunu ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  12.  Kekimiz piştikten sonra fırından çıkartalım oda sıcaklığın da ılımasını bekleyelim.
  13. Ilıdıktan sonra kalıbından çıkartalım. Üzerine hazırladığımız pudra şekerli ve vitamin deposu olan karışmamızı ekleyelim ve dilimleyip servis edelim. Herkese afiyet olsun...