Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu fırsatı kaçırmayın! Paranızı 3 milyon TL yapmanın yolu bulundu!

Bankalar para girişi sağlanması, döner sermayede işlenebilmesi ve yeni müşteri kazanılabilmesi adına kampanyalarını açıklamaya devam ederken, bu kapsamda mevduat faizi hesaplamalarında ibreyi yukarı döndürmeye de devam ediyor

Yayın Tarihi: 15.01.2024 09:21
Güncelleme Tarihi: 15.01.2024 09:21

Bu fırsatı kaçırmayın! Paranızı 3 milyon TL yapmanın yolu bulundu!

Aralık ayında müşteri toplamak adına bankaların başlattıkları mevduat faizi kampanyaları sonrasında Ocak ayının ikinci haftasına girilmesi ile birlikte faiz oranlarında düşüş gözelmlenmeye başladı. Bankalar kredi hizmetlerinin faiz oranlarının yüksekliği sebebiyle hizmet satamaması, mevduat hesaplarını da etkilmişti. Ancak mevduat faizlerinin düşüşüne dur dedirtecek kampanyalar zaman zaman kimi bankalar tarafından sunulmaya devam ediyor. Yaz mevsimi başından beri Merkez Bankası tarafından sağlanan politika faizi artırım kararı en çok mevduat hesaplarında artışa mahal verirken, o dönemlerde en fazla 30'a kadar çıkan faizler şu sıralar yüzde 52'lere kadar çıkmış bulunuyor. 

Bu kararlar akabinde de bankalar para girişi sağlanması, döner sermayede işlenebilmesi ve yeni müşteri kazanılabilmesi adına kampanyalarını açıklamaya devam ederken, bu kapsamda mevduat faizi hesaplamalarında ibreyi yukarı döndürmeye de devam ediyor. Kimi bankalarda yüzde 42'nin altına düşen faiz oranlarına inat, Merkez Bankası kararları doğrultusunda oranlarını yükselten bankalar da mevcut. 

TL

MEVDUAT FAİZİ VADEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Hangi bankanın ne kadar mevduat faizi verdiği konusunda araştırmalar devam ediyor. Kıyıda köşede yatırımı olan vatanda, bankalar tarafından sunulan bu hizmete sıcak bakarkeni özellikle de uzun vadeli yatırımlar, daha fazla getiri sağlayabiliyor. Günümüzde mevduat hesap vadeleri arasında en çok tercih edilen aylık ya da 3 aylık mevduatlar olarak bilinirken, yatırımcı maaşının enflasyon karşısında ezilmemesi adına yüksek oranları takip ediyor. 

Ya aylık ek maaş olarak 32 günlük mevduat hesapları kullanılabilmekte iken ya da 3 aylık yüksek faiz getirisi sunan mevduat hesapları

zam

2 MİLYON LİRANIN MEVDUAT GETİRİSİ

Kıyıda 2 milyon lira yatırımı oaln vatandaş, mevduat hesabına parasını aktarması durumunda ne kadar getiri kazanabileceğini merak ediyor. Bu kapsamda bankalar da kallavi artışlarını sunuyor. 5 milyon TL'nin üzerinde yatırımı olan birey, özel müşteri olabilmekte iken özel avantajlardan da bu sayede faydalanabiliyor.  2 milyon lirası olan vatandaş 32 günlük hangi bankadan ne kadar getiri kazanacağını araştırıyor. 

Türkiye Finans

Faiz oranı: %45

Net Kazanç: 74.958,9 TL

Alternatif Bank

Faiz Oranı: %47

Net Kazanç: 78.290,41 TL

Anadolubank

Faiz Oranı: %44

Net Kazanç: 73.293,15 TL