Bu besinler yıkandığı zaman bütün değerleri ölüyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
BU BESİNLERİ YIKAMAYIN
Birçok insan dışarıdan aldığı besinleri yıkamadan tüketmiyor ancak bazı besinlerin tüketilmesi de bütün besin değerlerini öldürüyor. Mantar doğal bir emici olduğu için yıkandığı zaman suyu emiyor ve mantar dokusu bozularak lezzeti ve faydaları bozulabiliyor. Yumurta kabuğu mikroplara karşı koruyucu tabaka oluşturuyor ve yıkandığı zaman koruyucu tabaka zarar görüyor ve mikroplar içine girebiliyor.
Balıkların dış kısmında yer alan doğal yağlar yıkandığı zaman kayboluyor ve lezzeti ile besin değerini bozuyor. Kuru fasulye üstünde yer alan doğal bakteri tabakaları yıkandığı zaman temizlenerek fermantasyon sürecinin bozulmasına sebep olabiliyor. Tavuk eti mikrop taşıma ihtimali yüksek besinlerden biridir ve tavuk etinin yıkanması mikrop yayılmasına ve gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Bu yiyeceklerin yıkanması hem sağlık hem lezzet açısından zararlı olabiliyor.