BŞEÜ ve Haskolinn I Reykjavik EHF arasında yeni iş birliği
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), İzlanda merkezli Haskolinn I Reykjavik EHF ile bilgisayar alanında Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliğini kapsayan bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, üniversitenin uluslararasılaşma stratejileri kapsamında atılan adımlardan biri olarak Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Karakuzu nun katkılarıyla hayata geçirildi.
Öğrenciler için kazanımlar:
Anlaşma ile amaçlanan en önemli kazanımlardan biri, bilgisayar bölümünde eğitim gören öğrencilerin İzlanda'daki akademik ve kültürel ortamı doğrudan deneyimleyebilmesidir. Program çerçevesinde öğrenciler farklı yükseköğretim sistemlerini tanıma, alanlarına yönelik bilgi ve becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik çevrelerle etkileşim kurma fırsatı bulacak. Bu deneyimlerin hem teknik yetkinlik hem de uluslararası bakış açısı açısından katkı sağlaması bekleniyor.
Personel hareketliliği ve kurumlar arası etkileşim:
Anlaşma yalnızca öğrenci değişimini kapsamakla kalmıyor; akademik ve idari personel hareketliliklerini de içeriyor. Bu sayede iki kurum arasında bilgi paylaşımı, ortak projeler ve eğitim öğretim uygulamalarının karşılıklı değerlendirilmesi hedefleniyor. Haskolinn I Reykjavik EHF'den BŞEÜ'ye gerçekleştirilecek hareketliliklerin de akademik ve kültürel etkileşimi güçlendireceği öngörülüyor.
Prof. Dr. Zafer Asım Kaplanıcaklı, üniversitenin Erasmus+ kapsamında uluslararası iş birliklerini sürdürdüğünü belirterek üniversitenin öğrencilerine ve personeline farklı ülkelerde eğitim alma, ders verme ve akademik faaliyetlerde bulunma imkânlarını artırmayı hedeflediğini vurguladı. İzlanda ile yapılan iş birliğinin, BŞEÜ'nün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda geliştirilen akademik ortaklıklara yeni bir katkı sağladığını ve öğrencilerin hareketlilik fırsatlarına erişimini güçlendireceğini ifade etti.
BŞEÜ’DEN İZLANDA İLE ERASMUS+ İŞ BİRLİĞİ BŞEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ZAFER ASIM KAPLANICAKLI