BŞEÜ'lü akademisyen çevreye yönelik sensör projesiyle 50 bin tl ikincilik kazandı

BŞEÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur, Kastamonu Üniversitesi proje pazarında ikincilik elde ederek 50 bin TL ödülün sahibi oldu.

Yayın Tarihi: 22.10.2026 09:27
Güncelleme Tarihi: 22.10.2026 09:27

BŞEÜ'lü akademisyen çevreye yönelik sensör projesiyle 50 bin tl ikincilik kazandı

BŞEÜ akademisyeni ulusal projede ikinci oldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur, Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı'nda akademisyen kategorisinde ikincilik elde ederek 50 bin TL tutarında ödül kazandı. Ödül, üniversitenin bilimsel çalışmalarını ulusal platformda temsil eden bir başarı olarak kayda geçti.

Projenin odağı:

Çongur'un çalışması, "Hidroksiapatit Nanopartikülü Modifiye Tek Kullanımlık Voltametrik Sensör ile Suda Fenol ve Parasetamol Tespiti" başlığını taşıyor. Proje, su örneklerinde fenol ve parasetamol gibi bileşiklerin tespitine yönelik geliştirilen sensör teknolojisine odaklanıyor ve analitik kimya ile çevresel analiz alanlarında yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlıyor.

Patent, yayın ve ödül sunumu:

Çalışma için ulusal patent tescili alınmış olup, 2025 yılında Q1 kategorisindeki Microchemical Journal dergisinde yayımlanmıştır. Kazandığı ikincilik ödülünü BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'ya takdim eden Doç. Dr. Gülşah Çongur, üniversitesinin araştırma kapasitesini temsil etti.

Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, "Akademisyenimiz Doç. Dr. Gülşah Çongur’un yenilikçi projesiyle böyle önemli bir başarı elde etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Üniversite olarak bilimsel araştırmaları ve katma değer üreten projeleri desteklemeye önem veriyoruz. Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum" dedi.

BŞEÜ’LÜ AKADEMİSYENE 50 BİN TL’LİK İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

BŞEÜ’LÜ AKADEMİSYENE 50 BİN TL’LİK İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.