BŞEÜ’de tercih zaferi: 2026 yerleştirmede kontenjanlar yüzde 100 doldu

BŞEÜ, 2026 YKS yerleştirmelerinde tüm kontenjanlarını doldurarak toplam 4 bin 118 öğrenciyi kabul etti; rektör yerleşim sonuçlarını eğitim kalitesine bağladı.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 09:49
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 09:49

BŞEÜ’de tercih zaferi: 2026 yerleştirmede kontenjanlar yüzde 100 doldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleştirmelerde tüm kontenjanlarını doldurdu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında tüm kontenjanlarını %100 oranında doldurdu. Üniversitenin önlisans programlarına 2 bin 578, lisans programlarına ise bin 540 öğrenci yerleşti; böylece toplam 4 bin 118 öğrenci BŞEÜ'de eğitim görmeye hak kazandı.

Başarının arka planı:

Üniversite yönetimi, elde edilen doluluk oranını öğrencilerin beklentilerini karşılayan eğitim anlayışına, güçlü akademik kadroya, öğrenci odaklı yaklaşıma ve sunulan uygulama ile araştırma imkânlarına bağladı. Yerleştirme sonuçları, kurumun fiziksel ve teknolojik altyapısındaki gelişimin tercih süreçlerinde karşılığını bulduğuna işaret ediyor.

Rektörün değerlendirmesi:

Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "2026 YKS yerleştirme sonuçlarında üniversitemizin tüm kontenjanlarının yüzde 100 dolması, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin gelişen ve güçlenen yapısının önemli bir göstergesidir. Öğrencilerimizin üniversitemizi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz üniversitemizi öğrencilerimizin yalnızca eğitim aldığı değil; aynı zamanda kendilerini geliştirdikleri, araştırma yaptıkları, sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirdikleri ve geleceğe hazırlandıkları güçlü bir yükseköğretim ortamı hâline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güçlü akademik yapımız, uygulama ve araştırma imkânlarımız, gelişen fiziki ve teknolojik altyapımız ve öğrenci odaklı hizmet anlayışımızla eğitim kalitemizi her geçen gün daha ileri taşımayı hedefliyoruz."

Kaplancıklı ayrıca, "Öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatırken onların akademik, sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceğiz. Nitelikli yükseköğretim imkânlarımızı geliştirerek Türkiye yükseköğretimindeki güçlü konumumuzu daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni kayıtlar ve beklentiler:

Üniversite yönetimi, yeni katılacak öğrencilerin eğitim, araştırma ve bilimsel üretim kapasitesini güçlendireceğini vurguladı. Rektör Kaplancıklı son olarak kayıt hakkı kazanan öğrencilere seslenerek, "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesine katılmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Yeni eğitim hayatlarının kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

BŞEÜ’DE YKS BAŞARISI: TÜM KONTENJANLAR YÜZDE 100 DOLDU REKTÖR PROF. DR. ZAFER ASIM...

BŞEÜ’DE YKS BAŞARISI: TÜM KONTENJANLAR YÜZDE 100 DOLDU REKTÖR PROF. DR. ZAFER ASIM KAPLANCIKLI

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.